2021 - 2022 Eğitim - Öğretim Yılı Okulumuzla İlgili Sıkça Sorulan Sorular

                 2021/2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA  

OKULUMUZU TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLERİMİZ VE VELİLERİMİZ İÇİN HAZIRLAMIŞ OLDUĞUMUZ SIKÇA SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI AŞAĞIDA VERİLMİŞTİR.

 

TOSÇELİK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ  EĞİTİM SÜRESİ NE KADARDIR,OKULUMUZUN PANSİYON DURUMU NEDİR? KIZ VE ERKEK ÖĞRENCİLER İÇİN PANSİYON VARMIDIR?

 Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi  Eğitim Öğretim süresi 4 yıl dır.(Daha önceki yıllarda var olan  hazırlık sınıfı 2021-2022 eğitim öğretim yılı itibariyle kaldırılmıştır.)

 

Okulumuzun şu an itibariyle eğitim binasına  50 mt yakınında  yeni yapılmış olan 300 kişilik Kız-Erkek pansiyonu bulunmaktadır . Bu pansiyonda odalar dörder kişiliktir.Pansiyondan okulumuzu kazanan bütün öğrenciler yararlanabilecektir.

SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ HAKKINDA KISACA BİLGİ VERİRMİSİNİZ?

İlk defa 2003 yılında İstanbul'da açılan Sosyal Bilimler liseleri, eşit ağırlık puanla öğrenci alan üniversite bölümlerine (HUKUK, SİYASAL BİLGİLER, KAMU YÖNETİMİ, PSİKOLOJİ,PDR , ÖĞRETMENLİK vb.) öğrenci yerleştirmeye, ortaöğretimin genel amaçlarının yanı sıra, edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında öğrencilerin bilim insanı olarak yetiştirilmelerine kaynaklık etmeyi amaçlamaktadır. 4 yıl olarak eğitim verilen Sosyal Bilimler liselerinde bir şubeye alınacak öğrenci sayısı 30'dur.  Bu okullara LGS Merkezi Sınav Puanı ile öğrenci alınmaktadır. Özel Program ve Proje Uygulayan(Proje okulu) Eğitim Kurumları kapsamında olan Sosyal Bilimler liselerinin sayısı 2020-2021 eğitim-öğretim yılında 92'e ulaşmıştır.(MEB ORTA ÖĞRETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SİTESİ)

 

TOSÇELİK SOSYAL BİLİMLER LİSESİ HAKKINDA BİLGİ VERİRMİSİNİZ.

   2023 EĞİTİM VİZYONU belgesinde   özel bir bölüm ayrılan ve ülkemizde  az sayıda yer alan Sosyal Bilimler liseleri arasında yer alan okulumuz ; 2011-2012  Eğitim-Öğretim Yılında  iki  şube ile Osmaniye Fen lisesi binası içerisinde  eğitim ve öğretime başlamıştır. 

Okulumuz  Tosyalı Holding tarafından yaptırılan kendi binasına 2012 yılı Ağustos ayında taşınmıştır. Eğitim  binamız  modern bir yapıya sahip olup 4 katlıdır. (19 derslik bulunmaktadır) Okulumuz ilk mezunlarını 2015-2016 eğitim öğretim yılında vermiştir.

Okulumuz  Osmaniye  Liseler Eğitim yerleşkesi içerisinde bir ana bina ile 300 kişilik pansiyon binası ve  geniş bir  bahçeden oluşmaktadır.

 

 OKULUMUZ NEREDEDİR?

 Okulumuz Osmaniye merkezde liseler yerleşkesi (kampüs) olarak bilinen  bölgede yer almaktadır.  Bulunduğu yerleşkede Fen Lisesi,Hasan Aybaba Anadolu Lisesi, Osmaniye Anadolu lisesi ,Spor Lisesi ve Güzel sanatlar Lisesi okullarının bulunduğu alanda bulunmaktadır.Ayrıntılı adres  okul web sitesinde yer almaktadır.

 

OKULUMUZ HANGİ YÖNTEMLE ÖĞRENCİ ALMAKTADIR?

Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığınca her yıl  yapılan Liselere Geçiş  sınav olan LGS puanına göre öğrenci almaktadır.

 

OKULUMUZUN LİSELERE YERLEŞTİRME SINAVINDA HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ÖĞRENCİ ALMAKTADIR?

Yerleştirme Yüzdelik dilimi  MEB'in LGS puanlarına göre  tercih ve yerleştirme işlemleri sonrasında kesinleşmektedir.( Okulumuza genel olarak geçmiş yıllarda %3 ile 11 lik dilim arasında kalan öğrenciler yerleşleşmiştir.) 

 

OKULUMUZ PROJE OKULUMUDUR? 

Evet. Okulumuz Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları kapsamındadır.

 

OKULUMUZ 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA  ALACAĞI ÖĞRENCİ SAYISI NE KADARDIR?

 

Okulumuz 2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA   30 mevcutlu 4 sınıftan oluşan 120 öğrenci alacaktır.

 

OKULUMUZ MEZUNLARI HANGİ YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARINA YERLEŞMEKTEDİR?

Sosyal Bilimler Liseleri ÖSYM verilerine göre üniversiteye öğrenci yerleştirmede en yüksek yüzdeye sahip okullardır.

  Okulumuz mezunları  genel olarak  başta  Hukuk Fakülteleri  olmak üzere Siyasal Bilgiler  ve kamu yönetimi,iktisadi ve idari bilimler fakülteleri,  ,edebiyat fakülteleri, eğitim fakülteleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlık gibi  fakülte ve bölümlere yerleşmektedirler .

 

SINIFLARDA ÖĞRENCİ MEVCUDU NE KADARDIR?

 

Sınıflarımızın mevcudu 30 dur. İlgili yönetmelik gereği 30 u aşamaz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Osmaniye Merkez Tosçelik Sosyal Bilimler Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)