2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Kesin Kayıt, Ek Kontenjan ve Nakiller

KESİN KAYITLARIN YAPILMASI, EK KONTENJAN  VE NAKİL İŞLEMLERİ

Merkezi Yerleştirme sonucunda kayıt hakkı kazanan adaylar, okul müdürlüklerince kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları okula gelerek  29 Temmuz – 06 Ağustos 2021 tarihleri arasında kesin kayıtlarını yaptıracaklardır. Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek bu suretle boşalan kontenjanlar Ek Yerleştirmede değerlendirilecektir.

Kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince mutlaka e-Okul Sisteminde yapılacaktır. Bilgileri işlenmeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybedeceklerdir. Adaylar kesin kayıtlarının yapılıp yapılmadığını e-Okul Sisteminden takip edebileceklerdir.

Yetenek Sınavı sonucunda kesin kayıtlarını yaptıran adaylar Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme İşlemleri sırasında tercih yapamayacaklardır. Ancak, haklarından vazgeçerek tercih yapmak istemeleri durumunda kayıt yaptırdıkları okula başvurarak kayıtlarını iptal ettirmeleri gereklidir.

EK YERLEŞTİRME:

Kayıtlar yapıldıktan sonra kesin kaydını yaptırmayan, kayıt yaptırdığı halde vazgeçerek iptal ettiren, e-Okul Sistemine kaydı işlenmeyen, yeterli başvuru olmamasından dolayı kontenjanı dolmayan okullarda boş kalan kontenjanlar için Çalışma Takviminde bildirilen tarihlerde Ek Yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme için en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir.

Yetenek Sınavı sonucunda bir okula kayıt yaptıran adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır.

Aday, Yetenek Sınavına girdiği programa uygun okulları tercih edebilecektir.

a) Boş Kontenjanların İlanı:

Boş kalan kontenjanlar e-Okul Sisteminde 9  Ağustos 2021 tarihinde ilan edilecektir.

            b) Boş Kontenjanlar İçin Tercihlerin Alınması:

Herhangi bir okula yerleşemeyen ve Yetenek Sınavında başarılı olan adaylar istemeleri halinde yeniden Yetenek Sınavına girmeden mevcut puanlarıyla boş kontenjanı olan aynı türdeki diğer okullar için en fazla 5(beş) tercih yapabileceklerdir. Tercihler, 9 – 11 Ağustos 2021 tarihleri arasında Kılavuzda açıklanan usullerle bireysel olarak yapılacaktır (Kılavuzda gösterilen Ek-1A).

c) Boş Kontenjanlara Yerleştirme ve Sonuçların İlanı:

Adaylar yaptıkları tercihler doğrultusunda boş kontenjanlara yerleştirilirken, öncelikli olarak Yetenek Sınavına girdiği okullardaki boş kontenjanlara, bu okullarda boş kontenjan olmaması durumunda YP ve tercih sıralarına göre diğer okullara merkezi olarak yerleştirilecektir. Kayıt hakkı kazanan adaylara sonuçlar, e-Okul Sisteminden 12 Ağustos 2021 tarihinde  ilan edilecektir.

d) Boş Kontenjanlara Kayıt:

Adaylar 12 – 20 Ağustos 2021 tarihleri arasında ilgili okul müdürlüğüne başvuru yaparak kayıtlarını yaptıracak ve kayıt yaptıranların bilgileri e-Okul Sisteme işlenecektir. Süresi içerisinde kayıtlarını yaptırmayan adaylar haklarını kaybedecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Uşak Merkez Besim Atalay Güzel Sanatlar Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)