2021 - 2022 Akademik Yılı Jean Monnet Burs Programı Başvuruları

Ülkemizin Avrupa Birliği (AB) üyeliği hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış nitelikli insan kaynağının güçlendirilmesi ve AB müktesebatının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için ihtiyaç duyulan idari kapasitenin geliştirilmesi amacıyla Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen ve AB tarafından finanse edilen Jean Monnet Programının 2021-2022 akademik yılı duyurusunun 9 Eylül 2020 tarihinde yayınlandığı ilgi (a) yazıyla Bakanlığa bildirilmiştir.

2021-2022 akademik yılında toplam 160 kişinin yararlanabileceği Jean Monnet Bursu kapsamında kamu sektörüne %50 oranında kontenjan ayrılmıştır. Programın son başvuru tarihi 17 Kasım 2020'dir. Bursun kapsamı, başvuru koşulları ve sınav sürecine ilişkin gerekli tüm bilgi ve belgeler Avrupa Birliği Başkanlığı (www.ab.gov.tr) ve Jean Monnet Burs Programının (www.jeanmonnet.org.tr) internet sitelerinde yer almaktadır. Yakın zamanda tüm detayların internet sitesinde ve sosyal medya hesaplarından yayınlanacağı çevrimiçi bilgilendirme toplantıları da düzenlenecektir.

Jean Monnet bursiyerleri, AB üyesi ülkelerde AB müktesebatının çeşitli başlıklarında yüksek lisans ve araştırma programlarına katılmakta, AB'ye ilişkin edindikleri birikim ve vizyonla ülkemize geri dönmektedir. Türkiye'ye dönen bursiyerler sahip oldukları deneyimlerle ülkemizin AB üyelik sürecine farklı boyutlarda katkı sunmaktadır. Bu doğrultuda kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin bu burstan faydalanmasına önem verilmektedir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Hatay Arsuz Beyköy İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)