"2020'de Mesleki ve Teknik Eğitimde Neler Ürettik" Almanağı Hazırlandı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 küresel salgının başlamasıyla birlikte tüm dünya hijyen ürünlerinin temininde büyük bir sıkıntıya düşerken Türkiye hızla koordine olarak bu süreci yönetmeyi başardı. Bu sürecin gizli kahramanları ise mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarımız oldu. Pandeminin ortaya çıkmasının ardından hijyen ürünleri üretimi için hızlı bir şekilde koordine olan meslek liseleri bu zorlu sürecin aşılmasına ciddi katkı sağladı.

Salgınla mücadeleye destek kapsamında mesleki teknik eğitim okul ve kurumlarında çeşitli malzemeler üretildi; n95 maskeler, yüz koruyucu siperlikler, solunum cihazları ve yüzey temizleyici, dezenfektanlar vesaire hepsi hız kesmeden üretilmeye devam ediyor. Artık ihracata yönelmiş olan okullarımız da var: "Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Konya ve Mersin illerimizde bulunan meslek liselerimiz, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında ürettikleri ürünleri, Avrupa'da Bulgaristan, Hollanda, İngiltere, Çekya, Belçika ve Fransa'ya ihraç etti.

Ayrıca salgın sürecinde ihtiyaç duyulan diğer ürünlerin üretilmesini sağlamak amacıyla da altyapısı güçlü merkezlerimizde, meslek liselerimizde solunum cihazı, UVC hava sterilizasyon cihazı, video laringoskop cihazı, izole numune alma ünitesi, temassız kızılötesi termometre cihazı, yoğun bakım yatağı gibi çok sayıda ürünü okullarımız hâlen üretiyor ve bunun satışı da yapılıyor.

Söz konusu süreç boyunca meslek liselerimiz tarafından yapılan üretim ve ihracatların yer aldığı;

"2020'DE MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM NELER ÜRETTİK" almanağı hazırlandı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Alaçam Şehit Erdal Bolat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)