2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İokbs)

    

 İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için yapılacak sınav 25 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. 

Bursluluk hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerin başvuru ve sınav uygulama süreçleriyle ilgili iş ve işlemlerin açıklandığı "2020 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu"  yürürlüğe girmiş olup  link adresi aşağıda verilmiştir. 

Sınava başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin 05-17 Şubat 2020 tarihleri arasında başvuruların alınması ve ilgi e-Kılavuz doğrultusunda işlemlerin yapılması

KLAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ 

https://www.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2020_02/03135736_2020_IOKBS_Basvuru_ve_Uygulama_Kilavuzu.pdf

 KLAVUZ(8-9 SAYFA)

 

 ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ İŞLEMLER

a. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda engel durumlarına uygun hizmet alabilmeleri ve bu öğrencilerin bilgilerinin sisteme işlenmesi amacıyla; kayıtlı olduğu okulun bulunduğu bölgede hizmet veren RAM'a müracaat etmesi zorunludur. RAM adreslerine

ilişkin bilgilere https://orgm.meb.gov.tr/alt_sayfalar/kurum.asp internet adresinden ulaşılabilir.

b. Okul müdürlüğü, velinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav tedbir hizmetiyle ilgili olarak RAM'a yönlendirilmesinden ve takibinden birinci derecede sorumludur.

c. RAM'da yapılacak işlemlerde özel eğitim ihtiyacı olan öğrencinin, (evde veya hastanede eğitim hizmeti alanlar hariç) kendisinin de bulunması gerekmektedir.

ç. Sınavlarda öğrencilere gerekli tedbirlerin alınabilmesi için; öğrenci velisi tarafından "Engelli Sağlık Kurulu Raporu ya da Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporu (ÇÖZGER)", "Engelli Kimlik Kartı" veya "Engelli Bilgisinin İşlendiği T.C. Nüfus Cüzdanı/Kimlik Kartı" veya hâlen devam eden İl/İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulunca  alınmış yerleştirme (resmî tedbir) kararı belgelerinin örneğiyle RAM'a başvuru yapılması gerekmektedir.

d. Belirtilen belgelerin aslı, noter tasdikli örneği veya belgeyi düzenleyen ilgili makamca "Aslı gibidir" onayı olanların dışında herhangi bir rapor veya belge kabul edilmeyecektir. Ancak özel eğitim ortaokulları ile özel eğitim meslek liseleri müdürlüklerince resmî yazıyla

engel durumunu bildiren sağlık kurulu raporunun örneğinin RAM'a gönderilmesi hâlinde,  raporun aslı istenmeyecektir. Üzerinde tahribat, silinti ve kazıntı olan raporlar geçersiz sayılacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Beylikdüzü Beylikdüzü Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)