2020 Eylül Ayı Sorumluluk Sınavı Tarihleri ve Açıklamaları

Sayın veliler, sevgili öğrenciler;

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 19 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir.Salgından dolayı öğretime ara verildiği için öğrencilerimizin yıl sonu notları 1.dönem oluşan notları olacaktır.Ayrıca bu döneme özgü olmak üzere bütün öğrencilerimiz bir üst sınıfa geçmiştir.Buna göre;

1-Hiç zayıfı olmayan yada zayıfı olsada (Türk Dili ve Edebiyatı hariç) not ortalaması 50 ve üzeri olan bütün öğrencilerimiz bir üst sınıfa sorumluluğu olmadan direk geçmiştir.

2-Not ortalaması 50 ve üzeri olan ancak Türk Dili ve Edebiyatı zayıf olan öğrencilerimiz sadece bu dersten sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmiştir.

3-Not ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerimiz ise zayıf olan bütün derslerinden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmiştir.

4-Öğrencilerimiz sorumlu oldukları bütün dersleri sorumluluk sınavlarına girerek ve en az 50 puan alarak geçmek zorundadır.Örneğin 12.sınıfta dersleri iyi olan bir öğrencimizin 10.sınıftan sorumlu bir dersi varsa mezun olamaz.O nedenle öğrencilerimizin sorumlu derslerini mutlaka geçmeleri gerekir.

5-Sorumluluk sınavları öğretim yılı başında okulun açıldığı ilk hafta, 2.dönemin ilk haftası ve haziran ayında karne verildikten sonraki hafta olmak üzere bir öğretim yılında 3 kere yapılır.Öğrencilerimiz bu sınavlara  dönem başında,dönem ortasında yada dönem sonunda girebilir.İsterse girmeyede bilir.Ama öğrencimiz lise diploması almak istiyorsa bu dersleri bir şekilde geçmek zorundadır.

6-2020  Haziran dönemi sınavları içinde bulunduğumuz şartlardan dolayı MEB'ğı tarafından  2020 Eylül ayına ertelenmiştir..

7-Eylül ayında yapılacak sorumluluk sınavlarında 2019-2020 1.dönem işlenen konulardan soru hazırlanacaktır.

8-Eylül ayının ilk 2 haftası tüm sorumluluk sınavlarımız Pandemi kurallarına uygun olarak sınav tarihleri belirlenmiştir.Aşağıdaki görsele bakarak sorumlu olduğunuz dersin sınav tarihinde okulumuzda sınava gireceksiniz.

 

Başarılar Diliyoruz...

 



 

 

 

 

 

  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Kalecik Kalecik Şehit Mehmet Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)