2020 2021 Rehberlik Hizmetleri Çerçeve Planları

                                            Kurumumuz tarafından Rehberlik kadrosu olmayan okullarımız için müşavirlik kapsamında hazırlanmıştır. 

HEDEFLER 

Genel Hedef: Bakanlık tarafından, her eğitim-öğretim yılı için rehberlik hizmetlerine ilişkin öncelikli ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenen ve eğitim kurumlarının rehberlik programında yer vermekle yükümlü olduğu çalışmalardır. Her eğitim öğretim yılı için iki genel hedef belirlenir. Genel hedef çalışmalarının öğrenci, öğretmen ve veli olmak üzere her üç paydaşa yönelik planlanması esastır.

Yerel Hedef: Rehberlik hizmetleri il danışma komisyonları her eğitim öğretim yılı için Bakanlığın belirlediği hedeflerden farklı iki yerel hedef belirler. Yerel hedefler rehberlik ihtiyaç analizlerine göre belirlenen ve eğitim kurumlarının rehberlik programında yer vermekle yükümlü olduğu çalışmalardır. Yerel hedef çalışmalarının öğrenci, öğretmen ve veli olmak üzere her üç paydaşa yönelik planlanması esastır.

Özel Hedef: Eğitim kurumları, her eğitim öğretim yılı için Bakanlığın belirlediği genel ve il danışma komisyonlarının belirlediği yerel hedeflerden farklı iki özel hedef belirler. Özel hedefler, rehberlik ihtiyaç analizi doğrultusunda öğrencilerin öncelikli rehberlik ihtiyacı olarak belirlenen ve eğitim kurumlarının rehberlik programında yer vermekle yükümlü olduğu çalışmalardır. Özel hedef çalışmalarının öğrenci, öğretmen ve veli olmak üzere her üç paydaşa yönelik planlanması esastır.

Rehber Öğretmeni olmayan okullarımız özel hedef belirlemeyeceklerdir.   

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Ereğli Ereğli Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)