2020 - 2021 Eğitim ve Öğretim Yılı 1. Ortak Sınavlar

2020-2021 EĞİTİM ve ÖĞRETİM YILI I.ORTAK SINAVLAR 01/03/2021 TARİHİNDE MASKE, MESAFE ve TEMİZLİK KURALLARINA DİKKAT EDEREK OKULDA YÜZ YÜZE YAPILACAKTIR. 

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1-Korona virüs tedbirleri kapsamında yapılamayan I.Dönem 1. Ortak Sınavlar 01.03.2021 tarihinden itibaren okulda yüz yüze yapılacaktır. 

2-Ortaöğretim kurumlarının tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 01 Mart 2021 tarihinden itibaren iki haftayı geçmeyecek şekilde  planlanacak, eğitim kurumu müdürlüklerince gerekli tedbirler alınarak sınavların uygulanması sağlanacak ve birinci döneme ilişkin tüm iş ve işlemler 19 Mart 2021 Cuma gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacaktır.

3-Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 01 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konular ile sınırlı tutulacaktır.

4- Her bir sınav, zorunlu hâller dışında, bir ders saati (40 dakika) süre verilerek uygulanacak ve sınav soruları bu süreye uygun olarak hazırlanacaktır.

5-Öğrenci hareketliliğini asgari düzeyde tutmak amacıyla bir günde her bir öğrenci için iki dersten, zorunlu hallerde en fazla üç dersten sınav yapılabilecektir.

6-Sınavlar, Covid-19 salgını kapsamında başta temizlik, maske ve fiziki mesafe kuralları olmak üzere alınan önlem ve tedbirlere uygun bir şekilde yapılacaktır. 

7-İller arası hareketliliğin azaltılması amacıyla yüz yüze eğitim kapsamına alınmayan sınıflar düzeyindeki öğrenciler, istemeleri hâlinde, KKTC dâhil bulundukları yerleşim yerlerindeki öğrenim gördükleri okul ile aynı okul türündeki eğitim kurumlarında, aynı okul türü bulunmaması hâlinde aynı program uygulayan resmî ve özel okullarda sınavlara girebileceklerdir. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile güzel sanatlar ve spor liselerinde ise öğrencinin bulunduğu yerleşim yerlerine yakın il/ilçelerde bulunan kayıtlı olduğu okulla aynı okul/program türü/alan/dalı bulunması şartıyla sınavlara girebileceklerdir.  Okulların gerekli hazırlık ve planlamaları yapabilmesi için öğrenci velileri, 26 Şubat 2021 Cuma gününe kadar sınava girilecek dersleri de belirterek bu konudaki taleplerini ikametlerinin bulunduğu ildeki ilgili okul müdürlüğüne bir dilekçe ile bildirecek, öğrencilerin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünü de bu konuda bilgilendirecektir.

8-Kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinden herhangi birinde kronik hastalık bulunan öğrenciler, okul içinde uygun bir zamanda ve izole bir ortamda sınava alınacaktır. 

9-Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler ilgi  Yönetmelik hükümleri çerçevesinde ilgili alan zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacaktır.

10-  Sınıflarda  oturma düzenleri sosyal mesafe mümkün olduğunca gözetilerek oluşturulacak. Her sıraya 1 öğrenci oturacak şekilde planlama yapılacak ve 1 öğrenci tüm sınavlarında aynı sınıf ve sırada oturması sağlanacaktır. Sınavda gireceğiniz sınıf (salon) ve sınavda oturacağınız sıra tüm sınavlarda hep ayını olacaktır. (SALON LİSTELERİ AYRICA PAYLAŞILACAKTIR.)

11- Öğrenciler arasında silgi, kalem vb. alışverişin olmaması sağlanacaktır.

12- Sınav boyunca hava şartları da dikkaete alınarak kapı ve pencerelerin açık tutulması sağlanacak.

13- Klimalar çalıştırılmayacaktır.

 14-Ölçme ve değerlendirme uygulamaları; sınıf mevcudu fiziki mesafeyi koruyacak şekilde bölünüp, maske kullanımı ve hijyen kuralları dikkate alınarak gerçekleştirilecektir. Bu doğrultuda sınavlar, boş olan dersliklerde grupların eş zamanlı olarak  öğretmenlerinin işbirliğiyle sınava girebileceği şekilde planlanacaktır. (SINIF/SALON GÖREVLİ LİSTESİ AYRICA PAYLAŞILACAKTIR.)

15-Nöbetçi öğretmenler; okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, öğrenciler ve  görevlileri dışında kimse okul bahçelerine almayacaktır. Okul girişinde ve içinde öğrencilerin sosyal mesafeyi korumalarını sağlamak için  yönlendirilme ve uyarılar yapılacaktır.

16-Tüm öğretmenler sınav boyunca maskelerini ağız ve burunlarını örtecek şekilde maskelerini takacaklardır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Haliliye Çeaş Şanlıurfa Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)