2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Sınav Takvimi

Millî Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamalar doğrultusunda öğrencilerimizin yazılı sınavları okul fiziki ortamında yüz yüze; aşağıdaki takvim ve sınava giriş yönergesi doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

1. Pandemi koşulları göz önünde bulundurulduğunda öğrencilerimizin sağlık durumlarının kontrolünü yapabilmek ve okula giriş çıkış trafiğinin sorunsuz akmasını sağlamak için, farklı sınıf düzeylerinde farklı gün ve sınav saatleri belirlenmiştir. Öğrencilerimizin sınav saatlerinden 15 dakika önce okulda hazır bulunması gerekmektedir

2. Öğrencilerimiz maskeyle okula gelmek ve okulda kaldığı süre içinde maskesini kurallara uygun olarak takılı bulundurmak zorundadır.

3. Sağlık bakanlığı salgın yönetimi ve çalışma rehberi doğrultusunda velilerimiz okula alınamayacağından öğrencilerini okula bırakıp sınav bitiminde alacaklardır. Sınav süresince velilerimiz okul bahçesi ve okul binasında bekleyemeyeceklerdir.

4. Öğrencilerin sınava katılmaları zorunludur. Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ders öğretmeninin belirleyeceği bir zamanda ve öğrenciye önceden duyurularak sınava alınacak.

5. MEB Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kılavuzu kapsamında öğretmenler odasına misafir ve ziyaretçi kabul edilmeyecek, görüşmeler dışarıda yapılacaktır.

6. Öğrenciler sınıf oturma düzenine riayet ederek, kesinlikle yan yana oturmayacak ve kendileri için belirlenmiş sıradan başka bir yere oturmayacaklardır. Sınav süresince sınıf kapıları açık duracaktır.

7. Sınav süreleri 1 ders saati süresi (40 dk.) olarak planlanmıştır.

8. Öğrenciler sınavlara gelirken cep telefonlarını getirmeyeceklerdir.

9. Öğrenciler arasında kalem, silgi, kalemtıraş, kalem ucu gibi sınavda gerekli olan materyallerin alışverişi yapılmayacaktır.

10. Görsel Sanatlar,

Müzik,

Beden Eğitimi ve Spor,

Teknoloji ve Tasarım,

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım,

Peygamberimizin Hayatı,

Temel Dini Bilgiler,

Seçmeli Dersler için sınav yapılmayacaktır.

Bu derslerin dönem puanı ders etkinliklerine katılım puanı ve varsa proje puanları ile oluşturulacak. Proje ve ders etkinlikleri uygulamalarının dersin özelliğine göre yüz yüze veya canlı ders ve çevrim içi diğer (e-posta vb.) ortamlarda sunulabilmesi sağlanacaktır.

11. COVID-19 salgını dışında herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun öğrenciler ilgi (a) ve (b) Yönetmelik hükümleri çerçevesinde 11 - 22 Ocak 2021 tarihleri arasında sınava alınacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Savur Üçkavak Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)