2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı


Okulumuz Müdürü Hüseyin ŞAHİN´in 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesajıdır.


     Değerli Öğretmenlerim, sevgili öğrenciler, kıymetli velilerimiz; 

     Her şeyden önce yeni eğitim-öğretim yılının başarı dolu, sevgi dolu, umut dolu ve sağlıklı bir yıl olmasını diliyorum.

    Okulumuz bu yeni eğitim öğretim yılına başta ismi olmak üzere yeniliklerle başladı. Okulumuzun adı ‘’İLLER BANKASI ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU’’ olarak değişti. Öğretmen, öğrenci ve hizmetli kadromuzdaki değişimlerle de yeni eğitim-öğretim yılına güzel bir başlangıç yapmış bulunuyoruz.

     Engelli öğrencilerimize vermeye gayret gösterdiğimiz eğitimle çok kutsal bir vazifeye imza atmaktayız.

   Yalnızca okulumuz değil, toplumumuzdaki tüm engelli bireylerimizin bizim gerçeğimiz ve bir parçamız olduğunu kavradığımız bir eğitim anlayışı geliştirmek zorundayız. Okulumuzu, atölyelerimizi ve eğitim materyallerimizi yeniden düzenleyerek, engelli öğrencilerimizin eğitiminin önündeki engelleri tek tek kaldırmaya okul olarak bu yılda gayret edeceğiz.

    Hepimiz biliyoruz ki, “eğitim-öğretim” temel insan haklarının başında gelmektedir. Biz öğretmenler, engelli ya da engelsiz, önümüze gelen saf, dupduru çocuğu; tıpkı bir hamuru yoğurur gibi yoğurur ve ona şekil veririz. Birtakım bilgi ve beceriler kazanmasını sağlarız. Yaşantımız sizlerle bütünleşir ve yine sizlere yönelir. Gecemizde gündüzümüzde, hep sizler olursunuz.

    Kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak, öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle ise, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, bilimi hurafeden ayırır ve bugünkü dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bilgisiz ve eğitimsiz insanlar daha çok suç işler. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Bu anlamda biz öğretmenlere düşen en önemli görev, eğitim-öğretim alanında, kültür alanında durmaksızın ilerlemek olmalıdır.

     Hepinize bir kez daha başarılı bir eğitim öğretim yılı dileyerek sözlerime son verirken tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi sevgiyle kucaklıyorum.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Yenimahalle İller Bankası Özel Eğitim Uygulama Okulu II. Kademe

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)