2017/2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 3. Ortak Sınavlarla İlgili Duyuru

BAŞVURULAR 11-12 OCAK 2018 TARİHLERİNDE ALINACAK OLUP SINAVLAR 15-16 OCAK 2018 TARİHLERİNDE YAPILACAKTIR

Liselerde dönem sonu ortak yazılı sınavları ile ilgili hususlar

İSTEYEN HER ÖĞRENCİ KATILABİLİR

Liselerde her dönemde, isteyen her öğrenci, istediği dersten okul idaresine dilekçe ile başvuru yaparak dönem sonu ortak yazılı sınava katılabilir. 

LİSE YÖNETMELİĞİNDE 47.MADDEYE GÖRE YAPILIYOR

MEB ortaöğretim kurumları Yönetmeliğinin 47.maddesinin 3.fıkrasına göre yazılı ve diğer değerlendirmeler sonunda başarı notunu yükseltmek isteyen öğrenciler için dönem sona ermeden her dersten ayrıca bir ortak yazılı sınav yapılır. Bu sınavlarda alınan puan, diğer puanlarla birlikte dönem puanının hesaplanmasında aritmetik ortalamaya dahil edilir.

ÖRNEK NOT HESABI

Örneğin;9.Sınıfta bir öğrencinin matematik  yazılı sınav notları 30,40;performans notları 50,60 olsun diyelim. Bu öğrencinin 1.dönem matematik ortalaması 45 olur.Bu durumda bu öğrencinin ortalamasını 50 yapabilmesi için ortak yazılı sınavdan 70 alması gerekir.

OKUL İDARESİNE DİLEKÇE VERİLMELİ

Bu sınava katılmak isteyen öğrencilerin okul idaresinin belirlediği tarihe kadar okul idaresine dilekçe vermeleri gerekir.

SINAVA GİRMEYEN SIFIR(0) ALMIŞ SAYILIR

Önemli bir noktayı hatırlatalım: Eğer öğrenci dilekçe verip ortak sınava girmezse Sıfır (0) almış sayılır. Bu da otomatikmen ortalamayı düşürür. Bu nedenle öğrenciler ortak sınava girip girmeme konusunda emin olmaları gerekir.

İLGİLİ YÖNETMELİK MADDESİ

Madde-45 3.fıkra

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Akseki Akseki Şahinler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)