2017 - 2018 Eğitim - Öğretim Yılı Açılış Töreni

Okulumuzda 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni yapıldı. Okul Müdürümüz Özcan KÜÇÜKALİ yaptığı konuşmada yeni eğitim öğretim yılının Ülkemize, Okulumuza ve Öğrencilerimize hayırlı olmasını diledi.

8. sınıf öğrencilerimizden Berkay KACARGİL´in açılış konuşması:

Sayın okul müdürüm, saygıdeğer öğretmenlerim ve yeni bir okul yılına daha heyecan ve coşkuyla giren sevgili arkadaşlarım.

Bugün 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk gününde bulunmaktayız. Bu günle beraber yaz tatilimiz resmen sona erdi ve herkes yeni sınıflarına ve sorumluluklarına kavuşmuş oldu. Ayriyeten bu sene okulumuza yeni kardeşlerimiz geldi. Onlara şimdiden selamlarımı iletmekle beraber elimden geldiğince her sınıfın ne yapacağı, nelerle karşılaşacağını ve okulumuza gelmekle beraber üstlendikleri görev sorumlulukları anlatacağım.

Anlatacağım sınıflara 8. Sınıflarla başlamak istiyorum, yani kendi sınıfımla. Bu sene bizlerin önümüze konulan en büyük yük geleceğimizi şekillendirecek olan ve büyük bir önem teşkil eden TEOG sınavıdır. İyi derecelere giren abilerimiz ve ablalarımızın getirdiği birincilik de bunun cabası. Üç yıl boyunca bu senenin gelmesini, gelince neler yapmamız gerektiğini düşündük durduk. Ve işte o sene de geldi. Bu sene herkesin en büyük hedefi başarıya ulaşmak olacak ve bu yüzden de rekabet ortamı had safhaya çıkacak. Bundan dolayı bu sene yapmamız gereken en önemli şey, dengeyi olabildiğince doğru ayarlamak yani gerektiği kadar çalışmak ve gerektiği kadar da eğlenmektir. Bu dengeyi ayarlamak gayet kolaydır fakat ayarlayabilmek için disiplin ve ciddiyete ihtiyaç vardır. Bu disiplin ve ciddiyet sağlanırsa yapmamız gereken tek şey öğretmenlerimizi iyi bir şekilde dinlemek ve elimizden geldiğince soru çözmek olacaktır. Bu sene kazanacağımız başarıların bireysel faydalar getireceği düşünülebilir, aslında doğrudur da fakat bu seneki başarıların en büyük faydası Türk milletine dokunacaktır. Ata’mızın uğruna fedakârlık üstüne fedakârlık yaptığı bu topraklara bu seneki yapacağımız fedakârlıkla uygarlık tohumlarını ekebileceğiz. Atatürk’ün de dediği gibi ‘’Türk milleti zeki ve çalışkandır.’’ İşte bu sene bunu kanıtlayabilme imkânı elimize geçti arkadaşlar. Gerektiğinde eğleneceğiz, gerektiğinde öğreneceğiz. Fakat bu vatanı yükseklere çıkarma yolunda imzamızı ellerimiz kopana kadar yurdun her köşesine eğitim kalemiyle atacağız. Bu sene hayallerimizi süsleyen yerleri hayatımız yapma yolunda uğraşacağız. Bunun için ise bu sene boyunca her derse, her konuya hatta öğretmenlerimizin ağzından çıkan her kelimeye dikkat edecek ve bu kelimeleri çözeceğimiz sorularda işleyeceğiz. Demir döven bir demirci gibi.

 

Şimdi de 7. Sınıflara değineceğim. Kendilerini rahat tutmaları, daha çok zaman olduğunu düşünüyorlarsa yanıldıklarını açıkça belirtmek isterim. Sonuçta işleyen demir ışıldar. Bu sene onlar için bir deneme turu gibi olacak. Yaptığınız her hareket sizin bir sonraki senenizi etkileyecek. Bu sene sizin de büyük sorumluluklarınız var. Aldığınız notlar, sizi hem bu sene hem de bir sonraki sene etkileyecek. Şunu asla unutmayın, vakit nakittir. Bundan belirli bir süre sonra siz de bizim yerimize geçeceksiniz ve size de en az bizim kadar yük binecek. Bu yüzden bu zamanlarınızı elinizden geldiğince iyi değerlendirmeli, her bir saniyenin kıymetini kavrayabilmelisiniz. Yoksa heba ettiğiniz zamanlar çöpe giderken beraberinde büyük isteklerinizi de alır götürür. Ne kadar çok şey öğrenirseniz yararını seneye göreceksiniz inanın bana. Hevesler ve hayaller kursakta değil gerçeklerde bulsun yerini. Bu sene sizin adınıza yaşanacak olan büyük gelişmelerden birisi de, teknoloji tasarım dersi görecek olmanızdır. Belki bazılarınızın aklında büyük soru işaretleri vardır: ’Bu derste ne yapacağız, Acaba endişelenmeli miyim, Benim yeteneğim yok ki nasıl yapacağım?’ bu soruları düşünmeniz gayet doğaldır. Fakat teknoloji tasarım gerçekten eğlenceli bir derstir. Ve el yeteneğinizin olup olmaması gibi bir özelliğe göre işlemez de. Teknoloji tasarım hayal gücüdür, düşünmektir, fikir yürütmektir. Aynı zamanda birleştirmektir, bir şeyler yapmaktır, ‘Bunu nasıl yapmışlar ki?’ diye düşündüğünüz şeyleri emek ve sabır göstererek yapmanızdır. Emek ve sabır çok önemli kavramlardır ve belki de bu dersi özetleyen en temel kelimelerdir. Elinizde birkaç çubuk, biraz ondan, biraz şundan var. Devreye ilk hayaller girer. Şunlardan böyle olur, şöyle olursa çok güzel olur der ve konuşmaya devam eder kendince. Ardından bir fikri uygulamaya karar verir ve soyut hayalleriniz somut çalışmalara dönüşmeye başlar. Ardından araya emek girer. Yapıtınıza sevgiyle bakar, özen gösterir durmadan onun için. Bu böyle devam eder. Ama sonra daha çok yolunuzun olduğunu fark edersiniz ve yavaştan sıkılmaya başlarsınız. İşte o an devreye sabır girer. Sonuçta her işin bir zorluğu vardır, önemli olan sabretmektir. Beklemek gerekse bile nasıl güzel bir sonucun çıkacağını fısıldar kulağınıza. Dediği olur da hakikaten. Elinizde müthiş bir çalışma, evin en güzel köşesini hevesle beklemektedir. Bu dersin bize öğreteceği çok şey vardır ve öğreteceklerinin her derse uygulanması gerekir.

 

Sıra 6. Sınıflarda. Açıkçası konuşmak gerekirse bu sene bizden ve 7. Sınıflardan daha hafif işler yapacaksınız. Sizi zorlayacak veya size ağır gelecek bir şey aklıma gelmiyor. 5. Sınıfı yeni bitirmiş olduğunuz için daha tecrübe edecek, öğrenecek çok şeyiniz olduğunu düşünüyorum. Bu sene yapmanız gereken önemli şeylerden birisi de bolca öğrenmek ve araştırmaktır. Aslında bunu bütün sınıfların yapması gerekir fakat sizin bunu yapmanız size çok daha fazla fayda sağlar. Merak etmek, bu çok önemli bir kavramdır. Size düşen görev ise şahsen bilimin ve bilginin ışığından ayrılmamaktır. Bizlerin ve 7. sınıfların farklı farklı görevleri ve görecekleri var, sizinki de apayrı. Okuyabildiğiniz kadar kitap okuyun, merak ettiğiniz her şeyi araştırmaya çalışın. Çünkü çevremizdeki çoğu şey merak sonucunda ortaya çıkmıştır.  Bilim adamları maddeleri oluşturan şeylerin neler olduğunu ve nereye kadar gittiğini merak etmeseydi sizce atomlar bulunabilir miydi? Ya da insanlar eşyaları nasıl daha kolay taşıyabileceğini merak etmeseydi tekerlek diye bir şey olur muydu şimdi? Çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti’ne ulaşabilmemiz için sizlerin iyi bir gözlemci ve meraklı bir insan olması gerekir. Bulunduğumuz devir çok gelişmiş bir devir sizler bu gelişmeden her türlü faydalanabilirsiniz. İnternet her yerde. Telefonda, bilgisayarda, tablette kısacası her yerde. Bilgiye ulaşmak bu kadar kolaylaştı ama bizler günden güne bitirdik kafamızda dönen fikirleri araştırmayı, bir şeyler öğrenmeyi. Bilimin ateşini canlı ve sıcak tutmak sizin görevinizdir. Okuyun, sorun, araştırın kısacası durmayın. Kendinizi ve böylelikle kendinizle beraber ülkenizi geliştirmeye çalışın. Bu ateşi her kişiye, her yere yaymaya özen gösterin. Bu ülkeyi bir bilim ülkesi, fen ülkesi yapın.

 

Ve sıra geldi 5. Sınıflara. Okulumuza hoş geldiniz, umuyorum okulumuzu sevmiş ve beğenmişsinizdir. Sizin için söyleyeceğim ilk şey büyük değişimler ve yenilikler geçireceğinizdir. En önemlisi ortaokula geçtiniz bir kere. İlkokul arkanızda kaldı. Yeni öğretmenler, yeni dersler, yeni yöntemler hepsi sizi beklemekte. Aramızda en heyecanlı olanlar sizler olmalısınız. Böyle bir durumda kim heyecanlı olmaz ki? Şu an sizin hissettiğiniz duyguları ben de üç yıl önce yoğun bir şekilde hissediyordum. Geleceği düşünmeyi sevdiğimden dolayı ‘’Acaba 8. Sınıf nasıl olur, neler değişir, başıma neler gelecek?’’ diye düşünürdüm. İnanın bana üç senenin nasıl geçtiğini anlamadım. 5. Sınıfa başlamam sanki dün gibiydi. Şu an bu size garip gelebilir ,ki her yaşta garipliğini korumakta, ama artık 8. Sınıfa geçtim işte. Yaşadıklarımı düşününce şaşırıyorum, sanki üç sene değil gibi bunlar diyorum. Girdiğim ilk sınavın heyecanı, öğretmenlerle ve arkadaşlarımla ilk tanışmam, üzüntülerim, mutluluklarım, şaşkınlıklarım, kırgınlıklarım, düşüncelerim, yorgunluklarım, düşününce sanki yaşanıp gitmiş gibi ama hala taze. Okulun en büyük sınıfı olarak biz, size her alanda yardım etmeye, yol göstermeye hazırız. İnsanlar her yaşta, her dönemde problem yaşayabilir. İçtenlikle söylüyorum ki, size seve seve yardım ederiz. Alacağınız eğitim şüphesiz ki kaliteli olacaktır. Okulumuz İzmir’in sayılı ve nadide okullarındandır. Okulumuzun harika bir öğretmen kadrosu var ve gerçekten bütün öğretmenlerimiz saygı duyulması gereken özel ve iyi insanlardır. Başımızdaki idari kadro sanki tam bizim için özenle seçilmiş gibi. Görevini layıkıyla ve severek yapan bir müdürümüz, ayrıca çok iyi müdür yardımcılarımız var. Hepsi de öğrencilerin işlerini yapmaktan mutluluk duyuyorlar ve bizler için daima en iyisini istiyorlar.  Bu sene sizler için duyguların ağırlıklı yaşanacağı bir sene. Ne de olsa her şey bir ilk olacak. İlk sınav, ilk ödev, ilk belge, ilk arkadaşlar, kısacası çoğu şey ilklerde yerini alacak bu eğitim öğretim yılında. Sizler bu okulun genç fidanlarısınız ve biz Nedret İlhan Keten Ortaokulu ailesi olarak size her anlamda gerekeni vermeye hazırız. Bu fidanları koca çınarlara dönüştürmekte öğretmenlerimin, müdür ve müdür yardımcılarımın ve gerektiğinde bizlerin elimizden geldiğince uğraşacağımızı bilmenizi isterim.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Bayraklı Nedret İlhan Keten Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)