2. ve 3. Sınıf Öğrencileri İnciraltı Gemi Müzesi ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı Gezi

2. ve 3. sınıf öğrencileri İnciraltı Gemi Müzesi ve Sasalı Doğal Yaşam Parkı Gezi

Hem gezdik hemde eğlendik.

Kentsel gelişim süreci içerisinde, toplumun doğaya olan özlemini gidermek, doğal ve korunaklı ortamlar yaratmak, çevre bilincine ve tehlike altında olan ekolojik değerlere vurgu yapan, İzmir´in göz bebeği Sasalı hayvanat bahçesini Mevlütlü İlkokulu 2. ve 3. sınıf öğrencileri 2-A ve 3-A sınıfı öğrencileri gezdi.

Hayat Bilgisi dersi canlıların barınakları ile ilgili olarak 2. ve 3. sınıf öğrencilerimiz, İzmir Hayvanat Bahçesi’ni gezerek hayvanları daha yakından tanıma imkanına sahip oldular. 

İlk olarak İnciraltı´nda TSK Gemi Müzesi´ni gezdik. Daha sonra Özdilek AVM´de öğle yemeği yedik. Vapur ile Karşıyaka´ya geçtik. 14.30’da İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaydık. Doğal Yaşam Parkı çok büyük bir alana kurulmuştu. Bir çok farklı hayvanı gördük, yaşam alanlarını tanıdık, hayvanlar hakkında bilgi edindik. En ilginç gelen bölüm tropik alan oldu. Çeşitli sürüngenler ve tropik bitkilerle zenginleştirilen alan çok güzeldi ama biraz sıcaktı.

Öğrencilerimiz Gemi Müzesi ile gemi ve denizaltılar hakkında bilgiler edindiler.  Sasalı Doğal  Yaşam Parkına yapılan gezide çeşitli hayvanları tanıdılar ve yakından gördüler. Yaşam koşulları, beslenme şekilleri vb pek çok konuda bilgi sahibi oldular.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Manisa Salihli Mevlütlü İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)