2. Ödül/rozet Töreni İle Çak Bir Beşlik Tüm Hzıyla Sürüyor!

Bu hafta ikincisini düzenlediğimiz Çak Bir Beşlik ödül/rozet törenimizde öncekine nazaran daha çoşkulu, daha fazla kazananı olan, olumlu davranışları artan, olumsuz davranışları azalan beşinci sınıflar vardı.

 

2017-2018 eğitim öğretim yılında 5.sınıfa başlayan öğrencilerimizin okula uyum ve akademik başarılarını arttırmaya yönelik projemizin 2.rozet törenini saat 08.30´da başlatarak yine yoğun bir ilgili ile gerçekleştirdik.

3 hafta sonunda okulumuzun konferans salonunda gerçekleştirilen törende, haftalık değerlendirmeler neticesinde hak eden öğrencilerimize rozetleri sınıf rehber öğretmenleri İbrahim Güneş, Mehmet Akif Malatyalı, Emel Şayan ve Raziye Çelik tarafından takdim edildi.

Aynı zamanda diğer şube öğretmenlerimizin, müdür yardımcılarımızın katıldığı törende, önceki törene nazaran çok daha fazla kişi rozet/ödül kazandı. Her gün güzel davranışların "çak beşlik" ile pekiştirildiği projemizin töreninde yine heyecan doruktaydı. Rozetlerini sahneye çıkarak ve "beşlik çakarak" alan öğrencilerimizin mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Beşinci sınıflarımızda olumlu yöndeki davranışların artması ve olumsuz davranışların azalması bizlere büyük bir mutluluk ve heyecan verdi.

Görevlere dayalı olan proje sürecinde, her hafta öğrenciler kendileri ile yarışmaktadır. Her öğrencinin istediği rozeti istediği kadar kazanma şansı bulunmaktadır. Öğrencilerin bir birleriyle değil kendileriyle yarışmalarını önceki durumundan (hem akademik hem davranış olarak) daha ileriye gidebilmelerini, kendilerini geliştirme ihtiyacı hissetmelerini ve okulu daha fazla tanıyarak uyum düzeylerini arttırmalarını sağlamak üzerine kurulu olan sürecimiz meyvelerini vermeye başladı.

  • Özellikle bu haftalarda öne çıkan olumlu davranış değişiklikleri:
  • Okula devamsızlığın azalması,
  • Bazı derse karşı ilgisi zayıf öğrencilerin daha ilgili olmaya başlaması,
  • Ödevlerin yapılma oranının artması,
  • Arkadaşlarına ve çevresine karşı saygılı olma oranının artması,
  • Öğrencilerden gelen şikayetlerin azalması (özellikle şiddet eğilimli oyunların azalmasıyla, daha önceden yaşanan küçük yaralanmalar azalmıştır),
  • Ders dışındada çevresine karşı iyilikler yapma düşüncesinin artması (Mesela Tayfun ve İrem isimli öğrencilerimiz dışarıda buldukları parayı okul idaremize teslim etmişlerdir),
  • Düzenli kitap okuma oranının artması (önceki haftalara nazaran haftada en az 1 kitap bitiren öğrenci sayısı 5´ten 15´e yükselmiştir. Haftada en az 2 kitap okuyan sayısı 1´den 4´e yükselmiştir.)

Davranışlarıyla örnek olan öğrencilerimize hediye çekilişi yapılarak, süpriz hediyeler verildi.

Tüm öğrencilerin heyecan dolu gözlerle izlediği, bazı öğrencileirmizin kıl payı kaçırdığı ve sonraki haftalarda rozet kazanmak için söz verdiği coşkulu bir atmosfer içinde geçen törenimiz, hediyelerin takdim edilmesinden sonra saat 10.00´da sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Van İpekyolu Mustafa Necati Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)