2 Nisan Dünya Otizm Günü Farkındalık Çalışmaları

Maltepe Meslek; Çocuk Gelişimi zümre başkanı Tuğba Saraç başkanlığında; Otizm Farkındalık çalışmalarını okula yaygınlaştırdı. Öğrencileriyle birlikte yaptığı programla, tüm okulun 2 Nisan da yapılan etkinliği içselleştirmesi okul kültürünü yansıttı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü 

Otizme dikkat çekmek ve bu konuda farkındalığı artırmak hedefi ile tüm dünyada 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü olarak kutlanıyor.

Sadece 2 Nisan günü değil, o günün bulunduğu tüm hafta Otizm Haftası ve hatta nisan ayının tamamı Otizm Ayı olarak biliniyor. 

2022 yılından itibaren farkındalık çalışmalarında “Otizme Kırmızı Işık Yak” sloganı kabullenmenin dikkat çekici rengi olan kırmızı ile ifade edilmeye başlandı. Okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin farkındalık düzeyini arttırmak için kırmızı kurdelalar hazırlayıp dağıttık. Ayrıca Otizm nedir?, Yaygın belirtileri nelerdir?, Eğitim ve tedavi olanakları nasıldır? gibi önemli soruların cevaplarını içeren bilgilendrime videomuzu okulumuz youtube kanalında yayınlayıp sınıflarda izlenmesini sağladık.

Otizmli çocukların nitelikli eğitim desteğine daha kolay ulaşarak aramızda hak ettiği yeri alabilmeleri umuduyla.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Maltepe Maltepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)