2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Otizm doğuştan gelen ve yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, bireylerin sosyal ve iletişim alanlarında belirgin yetersizlikler yaşamasına neden olan, tekrarlayıcı davranışlar vb. belirtiler gösteren bir farklılıktır. Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla 2 Nisan'da "Dünya Otizm Farkındalık Günü" münasebetiyle etkinlikler yapılmaktadır.  

Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Genel Müdürümüz Sayın Cemal Özdemir, otizmin görülme oranlarındaki artışa dikkat çekerek güncel Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre otizm spektrum bozukluğu tanısının toplumda 44 çocukta 1 olacak şekilde oldukça yüksek oranda karşımıza çıkabildiğini ifade etti.  

Sayın Özdemir, Otizm Spektrum Bozukluğu olan öğrencilerin hayatın her alanında var olmasını sağlayan en etkili yöntemin eğitim olduğunu ifade etti. Sayın Özdemir, ayrıca Otizm Spektrum Bozukluğu olan öğrencilerin eğitimlerini tam zamanlı kaynaştırma/bütünleştirme uygulamaları yanında özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında, hastane sınıflarında ve evde eğitim hizmeti yoluyla sürdürebildiğini ifade etti.  

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep Şehitkamil Abdulkadir Konukoğlu Özel Eğitim Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)