2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü

Otizmli bireylere karşı farkındalık oluşması, farklı bir bakış açısı kazanılması ve empati kurulabilmesi amacı ile okulumuzca, Sakarya ili çapındaki tüm resmi ve özel okullarda öğrenim gören ortaokul ve lise öğrencilerinin katılabileceği bir resim yarışması düzenlenmiştir.

!!! Yarışma Şartnamesini PDF formatında indirmek için tıklayınız !!!.

!!! Ekleri PDF formatında indirmek için tıklayınız !!!.


YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

 

ADI:"BENİM DÜNYAM"

KONUSU: Otizm

TÜRÜ: Resim Yarışması

AMACI: Söz konusu yarışma ile öğrencilerin; Otizmli bireylere karşı farkındalık oluşturmasını, farklı bir bakış açısı kazandırmasını ve empati kurabilmesini sağlamak.

DAYANAĞI: Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği

HEDEF: Yarışma kapsamında öğrenciler otizmli bireylere karşı edindikleri bilgiler doğrultusunda resimler hazırlayacak ve farklı bakış açılarını görsel olarak ifade edebilme fırsatı bulacaklardır.

HEDEF KİTLE: İlimizdeki resmi ve özel okullarda eğitim gören Ortaokul ve Lise öğrencileri

YER: Sakarya İli

KATILIM KOŞULLARI

İlimizde resmi ve özel okullarda öğrenim gören tüm ortaokul ve lise öğrencileri katılabileceklerdir.

YARIŞMA KOŞULLARI

Yarışmaya katılacak eserlerde aranan şartlar:

Resimler, T.C. Anayasası ve Millî Eğitim Temel Kanunu'na ve diğer mevzuatlara aykırılık teşkil etmeyecek olup;

1. Yarışmaya katılan eserlerde, konuyu iyi anlamaları ve otizmli bireylerin renkli dünyalarını detaylı olarak aktarabilmeleri beklenmektedir. Bu bağlamda konu öğrencilere iletilirken aşağıdaki aydınlatıcı metni okumanızı istiyoruz:

"Ben Otizmli bir bireyim... Kendi dünyamda yaşıyor, arkadaş istemiyor gibi görünebilirim. Empati yapamıyorum. Sosyalleşme konusunda bana yardımcı olabilirsiniz. Sadece nasıl arkadaş olunur, oyun oynanır bilmiyorum. Duyusal algılarım sizden farklı olabilir. Günlük yaşamda sizin fark etmediğiniz kokular, sesler, tatlar, görüntüler, temaslar benim için rahatsız edici olabilir. Sıradan bir market alışverişi benim için kabusa dönüşebilir. Acıkmış, susamış, korkmuş olabilirim. Kendimi ifade edemediğimden öfke nöbetleri yaşayabilirim. Benden korkmayın, sadece durumu fark ederek anlayışla karşılayabilir, sakinleşmem için gerekli süreyi tanıyabilirsiniz. Belki de sadece çözülen ayakkabı bağcığım beni öfkelendiriyordur mesela. Yapamadıklarıma değil, yapabildiklerime odaklanın. İlgi çekici güçlü yönlerim olabilir. Dikkat ve odaklanma yeteneğim harika olabilir. Çok iyi ezber yapabilirim. Birçok müzik aleti çalabilir, harika resim yapabilirim. Eksik değil, farklıyım. Otizmin farkında ol ve benim yanımda ol. İstersen otizmli sanatçı ve bilim adamlarını inceleyebilirsin. Örneğin, Albert Einstein (Bilim Adamı ve Matematikçi), Temple Grandin (Hayvanbilimci), Ludvig van Beethoven (Besteci Müzisyen) Oytun Erbaş (Tıp doktoru)

2. Yarışmaya gönderilecek resimlerde resim tekniği serbesttir.

3. Resimlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekir.

4. Resimler siyah paspartulu (mukavva karton arasında) gönderilir.

5. Resmin herhangi bir yerinde, bir yerden alınmış ve resme yapıştırılmış resimler yer alamaz.

6. Her yarışmacı, yarışmaya yalnızca bir resimde katılabilir.

7. Yarışmaya gönderilecek resimlerin ön yüzüne öğrenci veya okuluyla ilgili kişisel bilgiler yazılamaz. Ayrıca resimlerin arka sayfası, yarışma bilgi formu işlemi dışında kullanılamaz.

8. Yarışmaya gönderilecek resimler, 35X50 ebatlarındaki (boyut) resim kâğıtlarına yapılır.

9. Yarışmaya gönderilen resmin arka sayfasına ve paspartunun üzerine öğrencinin ve okulun iletişim bilgilerini içeren Ek-1'de yer alan ' Yarışma Bilgi Formu' yapıştırılır.

Yarışmaya ilişkin gönderilen belgeler içerisinde Ek-2a-b'de yer alan "Veli İzin Belgesi" ve "Velinin Açık Rıza Onayı" ile Ek-3'de yer alan "Danışman Öğretmenin Açık Rıza Onayı" belgelerle birlikte okul idaresine teslim edilecektir.

BAŞVURU

Başvuru elemeler ve eserlerin değerlendirilmesi

(1) Başvuru eleme ve değerlendirmede aşağıdaki usul ve esaslar uygulanır.

a) Eserler, önce okullarda görevlendirilen komisyonca incelenir ve değerlendirilir. Bu inceleme ve değerlendirmelerde şartnameye uymayan eserler elenir.

b) Okulu temsil edebilecek 3 (üç) eseri; 25 Mart 2022 tarihine kadar Nilüfer Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürlüğümüze elden teslim edilir.

c) Okulumuza gönderilen eserler; değerlendirme komisyonunca incelenir ve değerlendirilir.

d) Ödüle layık görülen eserler Değerlendirme Komisyonu tarafından belirlenir.

ESERLERİN KULLANIM HAKLARI, İADESİ VE KOŞULLARIN KABULÜ

a) Yarışmaya katılarak ödül alan ve sergilemeye değer görülen eser sahibine gönderilmeyecektir.

b) Başvuru formu ve veli muvafakatnamesi yarışmacının velisi tarafından doldurulup imzalanmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

c) Yarışmaya katılan her yarışmacı bu koşulları kabul etmiş sayılır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Serdivan Nilüfer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu

Kaynak:https://niluferim.meb.k12.tr/icerikler/2-nisan-dunya-otizm-farkindalik-gunu_12491302.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)