2. Dönem Sınavları

Bakanlığımızca resmî ve özel ortaöğretim kurumlarındaki sınav uygulamalarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden düzenlenmesi kararlaştırılmış ve bu kapsamda 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ilişkin ölçme ve değerlendirme uygulama ve süreçleri yeniden düzenlenmiştir.

Buna göre;

1. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimiz istemeleri halinde ikinci dönem sınavlarına katılmayacaklardır. Sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velilerinin bu taleplerini içeren dilekçeleriyle en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar okul idaremize başvuru yapmaları gerekmektedir.

2. Sınav için ders seçimi yapılamayacak. Öğrenci ya birinci dönem notları ile değerlendirmeyi kabul edecek ya da ikinci dönemde yapılacak sınavların tamamına girmeyi kabul edecek.

3. İkinci dönem sınava katılmayan öğrencilerin sınıf geçme ve başarı durumları birinci dönem aldıkları notlar üzerinden değerlendirilecektir. Bu öğrencilere yönelik ikinci dönemde başka herhangi bir ölçme ve değerlendirme uygulaması yapılmayacaktır.

4. Sınavlara girmeyecek öğrenciler ekteki dilekçeyi doldurarak okul idaresine süresi içerisinde teslim etmeleri gerekmektedir. Bu süre içerisinde okula gelme sorunu olanlar daha sonra dilekçenin aslını teslim etmek şartıyla fotğrafını sınıf rehber öğretmenine dijital ortamda gönderebilirler.

5. Süresi içerisinde dilekçe vermeyen öğrenciler sınavlara ve diğer değerlendirme uygulamalarına katılmak zorundadır. Aksi durumda sınava girmemiş işlemi yapılacaktır.

6. Sınava girmeme dilekçesini WORD veya PDF formatında indirmek için üzerine tıklayınız.

7. İkinci dönem sınavlarına girmek isteyen öğrenciler sınav takvimine göre tüm sınavlara girereceklerdir. Sınavlar 1 Kasım 2020 - 26 Mart 2021 tarihleri arasında işlenen konu ve kazanımları kapsayacak şekilde uygulanacaktır. Bu öğrenciler ikinci dönem sınavlarıyla birlikte diğer ölçme ve değerlendirme uygulamalarıda (Proje-performans-derse katılım) değerlendirilerek ikinci dönem notları oluşacak. Sınıf geçme ve başarı durumları her iki dönemin ortalamasına göre belirlenecektir.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa İnegöl Şehit Fevzi Başaran Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)