19 Mayıs İlçesi Psikolojik Danışmanları İlçe Genelinde Rehberlik Çalışmaları Gerçekleştirdi

19 Mayıs İlçesi Psikolojik Danışmanlarımız tarafından Ekim ayı boyunca ilçedeki Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmeni bulunmayan okullarda Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik Çalışmaları yürütülmüştür.

Çalışmalar Karagöl İlkokulu, Şehit Burhan Yazıcı İlkokulu, Yörükler İlkokulu, Şehit Ümit semerci İlkokulu, Tekel İsmail Çolak İlkokulu, Kuşkayası İlkokulu, Kösedik İlkokulu, Karagöl Ortaokulu, Şehit Burhan Yazıcı Ortaokulu, Yörükler Ortaokulu, Şehit Ümit semerci Ortaokulu, Tekel İsmail Çolak Ortaokulu, Kuşkayası Ortaokulu, Kösedik Ortaokulunda gerçekleştirilmiştir.

 

 Psikolojik danışman bulunmayan 14 okulumuzda; 68 öğretmene, 51 veliye, 752 öğrenciye ulaşılmıştır.

 

Çalışmalar veli, öğretmen ve öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilmiştir.

Çalışmalarda “İhmal ve İstismar” konusu “Kişisel Sınırlarımı Biliyorum, Bedenimi Tanıyor ve Koruyorum” etkinlikleriyle yürütülmüştür.

Etkinlikler ve çalışmalar Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023-2024 Genel hedefi Psikolojik Sağlamlık ve Yerel hedefi Sınır Koyma kapsamında gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca bu okullarda bulunan 8.sınıf öğrencileri için LGS’ye hazırlık kapsamında akademik başarılarını arttırmaya yönelik bilgilendirici çalışmalar yapılmıştır.

 

Çalışmalarda 19 Mayıs ilçesinde görevli psikolojik danışmanlarımız Aynur UZUNDERE,  Buket ALKAŞ, BAŞBÖLÜK, Büşra BOLAT, Fatih BİBEROĞLU, Gülşah AKARSU GÖZÜTOK, Müjde ŞEN ÜNAL, Neslihan AKSEL, Osman YANMIŞ, Öznur BİBEROĞLU ve Serdar SAYIN görev almıştır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Bafra Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)