19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun

  102 yıl önce Milletimizin haklı onur ve asaletiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Mücadelesinin ilk adımının atıldığı gündür 19 Mayıs. Atatürk'ün 19 Mayıs'ta milli duygular içerisinde Samsun'da attığı ilk adım; vatanı işgalden kurtarma, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu  mücadelenin adıdır 19 Mayıs.

  19 Mayıs gençlik, gençlik ise gelecek demektir. Türk Genci; Türk İstiklal ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların en büyük güvencesidir. Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti Siz Gençlere emanettir.

  9 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak 102 yıl önce Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakan Atatürk, Kurtuluş Savaşı'nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan zaferin devam etmesi için '.....bütün ümidim gençliktedir'' dediği; geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, geçmişine sahip çıkan, vatanını,  milletini, bayrağını  seven  ve canı pahasına koruyacak olan bağımsızlığına düşkün  Siz Gençlere bu günü Bayram olarak armağan  etmiştir.

   Geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu siz sevgili gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

 Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehit ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

 Gazi Lisesi olarak coşkuyla kutladığımız bu programın hazırlanmasında emeği geçen Öğretmenlerimiz Öner SOYLU, Hüseyin BARUT, Fatma YALABIK ve öğrencilerimize teşekkür ederim.

 

                                                                                                 E. Serap ARISÜT

                                                                                                    Okul Müdürü

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Ankara Altındağ Altındağ Gazi Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)