19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlamalarımız

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yıl dönümünü 19 Mayıs 2022 Perşembe günü okulumuz konferans salonunda gururla kutladık.

19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, "Ya istiklal ya ölüm!" düşüncesiyle yürütülen ve Cumhuriyetimizin kuruluşuyla neticelenen İstiklal Mücadelemizin başlangıcı olarak  tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak Türk gençliğine armağan etmiştir.

 "19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek" demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

Bu anlayış ışığında hazırlanan tören  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Felsefe öğretmeni  Canan Özturan ve İngilizce öğretmeni  Gülşen Türkoğlu'nun çalıştırdığı "Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi"  ve  "Gençliğin Ata'ya Cevabı" ile devam etti.

Türk İstiklal ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz, diyen öğrencilerimiz, Türk gençliği olarak, özgürlüğün, bağımsızlığın ve egemenliğin savunucusu olup Atatürk ilkelerinden ayrılmayacaklarına Gençliğin Ata'ya Cevabı ile söz verdiler.

Törende  Felsefe öğretmeni  Canan Özturan ve Kimya öğretmeni Sema Erkmen'inçalıştırdığıTürk Marşı'nın seslendirildiği bölüm ilgi çekti.

Programda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Seyide Eyduran'ın  hazırladığı eşli dans gösterisi büyük beğeni topladı.

Müzik çalışmalarını okulumuz Müzik Öğretmeni Şule Oktay'ın, hikayelerini okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nazan Baloğlu'nun hazırladığı büyük bir beğeni ile izlenen "Türkülerimiz ve Hikayeleri" adlı  çalışma ile törenimiz sona erdi.

Törenin sahne düzenlemesi Matematik öğretmenimiz Derya Kayabaşı tarafından yapıldı.

Görsel Sanatlar öğretmenimiz tarafından  Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında "Çizgiden Sanata" adlı resim sergisi açıldı.

Millî mücadelenin 103'üncü yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor; Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti'ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

 

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Çankaya Reha Alemdaroğlu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)