19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

"Ben, 1919 senesi Mayıs'ın içinde Samsun'a çıktığım gün elimde, maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Ben Türk ufuklarından bir gün kesinlikle bir güneş doğacağına, bunun hararet ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki bunu âdeta gözlerimle görüyordum."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK bu sözleriyle 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışını işte böyle özetlerken Türkiye Cumhuriyet'i gençlerine bu Vatanı nasıl emanet ettiğini de yine bu sözleriyle ortaya koymuş oluyordu. Herkesin imkânsız dediği o zamanda O imkânsız olan hiçbir şey olmadığını bu sözleriyle açıklamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir galibiyet olarak yer eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı 19 Mayıs'ta atılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun!



Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Kayseri Kocasinan İnönü İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)