18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. Yıldönümü Dolayısıyla Düzenlenen Anma Programı Çerçevesinde Keçiören Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda Tören Düzenlendi.

Çanakkale Savaşları, 1. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, kadınıyla, erkeğiyle Türk'ün gücünü dünyaya bir kez daha duyuran, tarihe ''Çanakkale Geçilmez'' sözünü yazdıran büyük bir destandır.

Saat 11:00'da gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenmesiyle başladı. Program Çanakkale Zaferi ile ilgili olarak hazırlanan slaytın izlenmesinin ardından, Stilistlik Kursu kursiyeri Emine Arıcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti.

Çanakkale isimli belgeselin izlenmesinden sonra Yağlı Boya Resim Kursu kursiyeri Buse Arıcan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı '' Çanakkale Şehitlerine'' isimli şiiri seslendirdi. Stilistlik Kursu kursiyeri Evin Emre ''Atatürk'ün Bomba Sırtı Hatırası'' isimli hatıratını okudu. Yağlı Boya Resim Kursu Kursiyeri Munise İlhan ''Seyit Onbaşı'nın Hikayesi'' isimli metni seslendirmesinin ardından kurumumuz Müzik Öğretmeni Gürbüz Gözüm sırasıyla Çanakkale Türküsü, Çanakkale Bugün Toz ile Duman  isimli türküleri seslendirdi. Program fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Keçiören Keçiören Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)