18 Mart Şehitler Günü

Çanakkale ruhu; Beş dakika sonra şehit düşeceğini bile bile, atacak tek bir mermisi bile kalmamışken süngüsünü takıp siperde bekleyen Mehmetçik  ve  kahraman kumandanlarının, dünyanın en büyük güçlerini dize getirmelerini sağlayan ruhtur.

- Çanakkale ruhu;  Yedi Düvel'in saldırısına karşı DUR diyebilenlerin,  vatanları uğruna her şeyini geride bırakabilenlerin gösterdiği mücadelenin ruhudur.

- Çanakkale ruhu;  Askere gönderilirken, anaları tarafından,  parmakları kınalanarak vatan imdadına yetiştirilen, yiğitlerin gösterdiği cesaretin ruhudur.

- Çanakkale ruhu; Vatan uğruna 253 bin şehidin verildiği kutsal toprakların ruhudur.

- Çanakkale ruhu; Yarbay Mustafa Kemal'in 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum...' cümlesini söylediği ruhun adıdır...

- Çanakkale ruhu;  Türkülere konu olan onbeşlilerin, gencecik   liselilerin , öğretmenlerin,  Harbiyeliler 'in ölüme koşarak gittikleri ruhun adıdır.                                      

- Çanakkale ruhu; Seddülbahir'de  Yahya Çavuş komutasındaki 63 kişilik bir Takımın 2000 kişilik İngiliz Çıkarma Birliğini akşama kadar çarpışarak durdurduğu, sonrada şahadete erdiği ruhun simgesidir.

- Çanakkale ruhu; Rumeli Mecidiye Tabyasında Koca Seyit'in 276 kiloluk mermiyi omuzlayıp, namluya verip ateşleyerek Oceon gemisini batırdığı Döktüğü mayınlarla, düşman zırhlılarının batmasını sağlayan Nusret Mayın Gemisinin gösterdiği ruhtur.

- Çanakkale ruhu; Mehmetçiğin, kurşun yağmuru altında, arada kalmış yaralı düşman subayını, sırtlayıp düşman mevziine götürerek, insanlık dersi verdiği ruhun adıdır.

      O öyle bir ruhtur ki çelik ve barut; inancın, imanın, azmin karşısında yenik düşştür. O öyle bir ruhtur ki ben esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğlerim diyen insanların ruhudur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Elazığ Merkez Şht. Öğretmen Nadir Ozan İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)