18 Mart Çanakkale Zaferini Anma ve Şehitler Günü

Çanakkale Zaferinin 108. yılını büyük bir coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Bu Zafer; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını ve mukaddes değerlerini korumak için canını ortaya koyduğu, bir kahramanlık destanıdır. 

Çanakkale Zaferinin 108. yılını büyük bir coşkuyla ve gururla kutluyoruz. Bu Zafer; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen vatanını ve mukaddes değerlerini korumak için canını ortaya koyduğu, bir kahramanlık destanıdır. Üzerinde bağımsız olarak yaşadığımız bu vatanı, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve bütünlüğümüzün simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz. Onların, vatan ve millet için yaptığı fedakarlığın değeri, hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar yüce ve büyüktür.

 

Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Tarihimizin her bir sayfası, kahramanlarımızın şan ve şerefini anlatmaktadır. Böyle bir ecdadın varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yâd etmekteyiz. Millet olarak, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe, ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem olmayacaktır.

 

Milletimizin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır. Önümüze koyduğumuz büyük hedefleri yakalamak istiyorsak, bu ruhu her zaman koruyabilmeli, birliğimizi kuvvetlendirmeliyiz. Üzüntü ile gururu bir arada yaşadığımız Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, mukaddesatı uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Gaziosmanpaşa Osmangazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)