18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü´nde Gazilerimiz Okulumuzda

Çanakkale Savaşlarının 100.yıldönümü etkinlikleri Selçuklu ilçesi Sızma Alparslan Ortaokulunda 17 Mart 2015 de kutlandı. Çanakkale Savaşındaki Şehit ve Gazilerimiz Saygıyla Anıldı.

Açılış konuşmasını Okul Müdür Selçuk ERKOÇ yaptı. Selçuk ERKOÇ ´ Dünya tarihinin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı kahramanlık hoşgörü ve insanlık dersinin verildiği tarihe altın harflerle ´Çanakkale Geçilmez ´ sözünün yazıldığı söyledi. İnanılmaz kahramanlık olaylarının yaşandığını  yeni nesillere bunların aktarılmasının önemli olduğunu ve ülkemize ,bayrağımıza sahip çıkmamız gerektiğini söyleyerek daha çok çalışıp büyük Türkiye hedeflerine ulaşmamız gerektiğini söyledi.

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır.

 Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.şiirini okuyarak  tüm şehit ve gazilerimizden Allah razı olsun Emanetinizi koruyacağız.dedi.

 

Türkiye Konya Şb Muharip Gaziler  Derneği de okulumuza gelerek bu sevgimizi bizimle paylaştılar. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasemin ŞİRAZ ve Türkçe Öğretmeni Ertuğrul ERCAN beyin hazırladığı etkinliklerle duygulandık.

Teknoloji Tasarım öğretmenimiz Nihal YILMAZ ın öğrencileriyle hazırladığı Çanakkale Abide Modeli öğrenci ve velilerden büyük ilgi gördü. İlk defa bir gaziyi gören öğrenciler duygulandı.

 

Kıbrıs Gazilerimiz  İsme KÜÇÜKERDOĞAN ve Hikmet AKER de sınıflara misafir olup öğencilerin sorularını cevapladılar.

 

100.yılımız kutlu olsun Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun diyerek Kuranı Kerim Tilavetiyle program sonlandırıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Sızma Alparslan Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)