18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor!

Çanakkale.... Düşmanın en modern silahlarıyla, zırhlı gemileriyle vatanımıza saldırdığı; ancak iman dolu göğsünü siper etmiş Mehmetçik'in karşısında tarihi bir hezimete uğradığı yerin adıdır Çanakkale. En kesif ordularla gelen yedi düvele karşı sarsılmaz imanıyla canını feda eden ama vatanı elden bıraknayan kınalı kuzuların şehadete erdiği yerdir. 270 Kg ağırlığındaki top mermisini sırtında taşıyan ve İngiliz zırhlısını perişan eden Seyit Onbaşının tarih yazdığı yerdir. 

Düşmanın boğazdan geçmeye emin olduğu ama binlerce şehit verme pahasına da olsa Çanakkale'yi geçirmediğimiz deniz savaşlarının 106. yıl dönümü nedeniyle okulumuzda öğrencilerimize bugünün anlam ve önemini kavratmaya çalıştık. Afiş, pano çalışmaları, şiirler ve sinevizyon gösterileri ile öğrencilere Çanakkale ruhunu ve Şehitlerimizin kıymetini anlattık.

Hangi zamanda olursak olalım, karşımızdaki düşman kim olursa olsun herkes bilmeli ki bu vatan sahipsiz değildir ve Çanakkale ruhu yediden yetmişe her vatandaşımızın yüreğinde yer almaya devam edecektir. Yeterki bu millet bir olsun, beraber olsun. Akif'in dediği gibi;

Girmeden tefrika bir millete, düşman giremez;
Toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez.

18 Mart Çanakkale Zaferimiz ve Şehitler Günümüz kutlu olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Taşkent Çetmi İhsan Yazıcı İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)