18 Mart Çanakkale Zaferi

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa Vatandır. 18 Mart 1915'te Çanakale de dünyanın en büyük destanı yazıldı. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal  ATATÜRK ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Son Kale Çanakkale

Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Balıkesir Edremit Saniye Karagözoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)