18 Mart Çanakkale Zaferi

  

Çanakkale Zaferi;

          Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin azim ve cesaretle küllerinden yeniden doğuşunu anlatan bir varoluş destanıdır. Kendi kaderini kabul etse de vatanının kaderine razı olmayan, canı pahasına mücadele eden Mehmetçiğin gür sadasıdır.

Gittiği yerden geriye dönemeyen babasına bir daha sarılamayacak olan çocukların gözyaşı, her isimsiz mezar taşında kendi evladını arayan annelerin ağıtlarıdır.

Yar dedikleriyle bir daha kavuşamayacak olan genç kızların yarım kalmış sevdalarının hüznüdür.

Yaşanamayan hayatların, kaybolan hayallerin, ahirete bırakılmış vuslatın ifadesidir.

Yokluğun varlığa, hüznün zafere dönüştüğü, ilelebet yanacak istiklal meşalesinin tutuşturulduğu, inancın imkâna karşı şahlanışının resmidir.

Düşmanın göz diktiği vatanın her karış toprağına kaybettiği uzuvlarıyla mühür basmış askerin sarsılmaz inancıdır.

18 Mart, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tarihin hafızasına altın harflerle yazdıran dünya ve Türk Milleti adına dönüm noktası olan eşsiz bir tarihtir.

Kısacası Çanakkale, fedakârlığın doruk noktaya ulaştığı, vatanı için varolan bir milletin bağımsızlığının ve egemenlik aşkının ifadesi olan milli mücadelenin şah damarı, İstiklalden İstikbale açılan kapısıdır.

          Çanakkale Zaferinin 106. Yıl dönümünü kutluyor, bu toprakları vatan yapan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu ülke uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Borsa İstanbul Doğukent Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)