18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Haftamızdan Kareler

Çanakkale Zaferi, şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından biridir. Vatan ve bağımsızlık aşkıyla, tarihe altın harflerle nakşedilen Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutlamanın haklı onurunu ve gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır. Çanakkale'de ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi, birlik, beraberlik ve dayanışma ile elde edilen millet olma bilinci hem zaferi getirmiş hem de Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini ateşlemiştir. Hiçbir zaman geri dönmeyi düşünmeyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin hatta coğrafyanın kaderini değiştirmiştir. 

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?
Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın." dizelerinde belirttiği gibi inançları, cesaretleri ve mücadeleleri ile adlarını tarihe kanlarıyla yazdıran kınalı kuzuların, Seyit Onbaşıların yüreklerimizde yaktığı bu ateş sadece geçmişimizin bir aziz hatırası olarak değil, "Büyük Ülke Güçlü Türkiye" hedefimize ulaşmak için de en güçlü ilham kaynaklarımızdan biri olarak kalacaktır. 109 yıl önce "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihin sayfalarına bir daha silinmemek üzere yazdıran Aziz Milletimiz, bugün de yarın da vatanına, şanlı tarihine, birlik ve beraberliğine sonsuza kadar sahip çıkacaktır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle;  Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü'nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan,  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz Cansev ŞAHİN ,Elif  DEMİRKOL'a ve gerek programda görev alan gerekse programımıza katılan tüm öğrencilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şanlıurfa Siverek Siverek Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)