15 Temmuz Şiir Dinletisi

15 Temmuz günü ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan eli kanlı katillerce şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi anma ve demokrasi zaferimizi kutlama etkinlikleri...

15 Temmuz günü ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışan eli kanlı katillerce şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi anma ve demokrasi zaferimizi kutlama etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda yapılan faaliyetlerle ilgili çalışma raporu aşağıdaki şekilde oluşturulmuştur.

1-Şehitleri anma ve demokrasi zaferi kutlamaları için 15 kişilik komisyon oluşturuldu. Komisyon müdür Yardımcısı Seyfettin İkinci başkanlığında, tarih, coğrafya, edebiyat, müzik, resim ve beden eğitimi öğretmenlerinden oluşturuldu.

2-Seçmeli derslerle ilgili olarak 9. sınıf öğrencilerinin seçmesi için Demokrasi ve İnsan Hakları dersi planlamaya konuldu.

3-Okulların açıldığı gün olan 19 Eylül 2016 günü, Okul müdürünün açılış konuşmasıyla başlayan törende öğrenciler tarafından şiirler okundu. Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Reşat Kılıç tarafından konuşma yapıldı.

4-19 Eylül 2016-23 Eylül 2016 tarihleri arasında tüm sınıflarda ilk derslerde 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi konusu tüm ders öğretmenlerince işlendi.

5-Hafta boyunca kayan yazılardan ve Led ekranlardan 15 Temmuz slayt ve görselleri yayınlandı.

6-Eğitsel kulüpler içinde Demokrasi ve Şehitler Kulübü adıyla bir kulüp kuruldu ve yürürlüğe konuldu.

7-İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gönderilen 15 Temmuz Şehitleri Konulu broşür ve kitapçıklar tüm öğrenci ve öğretmenlere dağıtılmıştır.

8-Edebiyat öğretmenleri nezaretinde 15 Temmuz şehitleriyle ilgili olarak duvar gazetesi hazırlandı.

9-Muhteşem bir şiir dinletisi hazırlandı.

10-Şehitlerimize mektup konulu yarışma tertip edildi. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödülleri İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün tarafından verildi.

 

11-Okulun mali durumuna bağlı olarak 15 Temmuz Şehitleri Görseli köşe olarak hazırlanması planlanmaktadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzincan Merkez Erzincan Lisesi

Kaynak:https://erzincanlisesi.meb.k12.tr/icerikler/15-temmuz-siir-dinletisi_2800757.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)