15 Temmuz Milli İrade Destanı

15 Temmuz Milli İrade Destanı ve 15 temmuz Şehitlerimiz okulumuz öğrencilerinin  düzenlediği programla anıldı.Müdür Beyin 15 Temmuz ile ilgili mesajı:"Sevgili öğrenciler,

Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi bu millet oyle bir millet ki, nasil 1000 yıl önce Malazgirt´te inançla Anadolu´nın kapılarını açmışsa, 15 Temmuz´da da aynı hissiyatla darbecilerin karşısına dikilmiştir. Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.

 Dün Nene Hatun, Marasli Sutcu Imamin kahramanliklarina şahitlik etmis şanli tarihimiz, 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı bağrından çıkarmıştır.

Bütün dünya, bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kere daha şahit oldu. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi. Bir temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı Kimimiz şehrin herhangi bir yerinde bir namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk... Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti.

 İşte bu topraklarin umudu siz degerli oĝrencilerimiz, bu ihaneti hatırlayarak büyüyün ve bu ihanete karsi yazilan destani da. Cünkü hatırlamak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlamak vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır.

Sevgili çocuklar.

Gecenin karanlığının ardında güneşli bir gün gizlidir. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun.

Şairin dediği gibi: “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır."

  İşte biz de buradayız toparlandık ve gitmiyoruz. Ve Yuce Rabbimizden şehit kanlariyla vatan haline getirdigimiz bu topraklarda kiyamete kadar baris ve huzur icinde yasamayi niyaz ediyoruz. 15 Temmuz Demokrasi gunumuz kutlu olsun.

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Afyonkarahisar Merkez Şehit Sami Çifci İmam Hatip Ortaokulu

Kaynak:https://sehitsamicifciiho.meb.k12.tr/icerikler/15-temmuz-milli-irade-destani_3537231.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)