15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüz Kutlu Olsun.

                                                                              15 TEMMUZ'UN ÖNEMİ

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Yurtta Sulh Konseyi adıyla örgütlenen bir grup asker, 15 Temmuz 2016 tarihinde 65. Türkiye Hükûmeti ve Türkiye cumhurbaşkanına karşı darbe girişiminde bulundu. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda darbe girişimi bastırıldı. Olaylar sonucunda darbeye karşı çıkan en az 248 kişi (180 sivil, 62 polis, 6 asker) hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 27. Muhtarlar Toplantısı'nda: "15 Temmuz artık 'Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü' olarak dün Millî Güvenlik Kurulu toplantımızda hükûmete tavsiye edilmiştir ve her 15 Temmuz artık şehitlerimizi, gazilerimizi anma günü olarak tatil edilecektir." ifadesini kullandı.[3] Başbakan Binali Yıldırım ise 11 Ekim 2016'da yasa teklifi hazırlanarak milletvekillerinin imzasına sunulduğunu açıkladı.[4] 29 Ekim 2016 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan 6752 sayılı yasa ile 15 Temmuz günü "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" adı altında resmî tatil ilan edildi.

 İlk kez 15 Temmuz 2017 yılında kutlanan "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" her yıl aynı coşku ve sevinçle kutlanmaktadır. Okulumuzda da bu bağlamda (okulların yaz tatilinde olması hasebiyle) okul müdürümüzün direktifleriyle tüm sınıflar bazında "15 Temmuz bizce nedir, nasıl anlatırsınız? başlığı altında resim, yazı ve şiir etkinlikleri uzaktan eğitim yolu ile paylaşıldı. Öğrenciler çalışmalarını sınıf öğretmenleri vasıtası ile okul müdürlüğüne ulaştırdılar ve bu kutlu gün için yaşadıklarını kalemleriyle yansıttılar.

   Çalışmlara katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

   Hepimizin "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" kutlu olsun.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Beyşehir Gazi İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)