15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programımız Büyük Beğeniyle İzlendi

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi.
Etkinlikte Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve sunulan gösteri sergilendi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayı Ömer Halisdemir'i canlandıran öğrenci salonun büyük beğenisini topladı ve ayakta alkışlandı. 

Programa; Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Erol Ürküt, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsa Sarı, İl Müftüsü Yaşar Çapçı, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Taşkesen, Şube müdürleri, STK Temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 15 Temmuz konulu video gösterimi yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Deniz Solmaz yaptı.

Solmaz, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün, milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, kalpleri iman sevgisiyle dolu tüm mukaddesatımız uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimizi şükranlarımızı sunmak için toplanmış bulunuyoruz.15 Temmuz gecesi yüzlerce vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın haklı gururunu yeniden yaşıyoruz. Darbeci terör örgütünün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından ve canından daha aziz bildiği evlatlarından vazgeçmiş ancak vatanına namahrem elin değmesine izin vermemiştir. Türk milleti kendisine yöneltilen namlulara iman dolu göğsü ile cevap vermiştir. Darbeci terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlar inerek,  hava limanlarını doldurarak,  namluların, tankların, helikopterlerin karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir. İşte, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz bir toprak parçasının nasıl vatan olduğu ve nasıl vatan kaldığı konusunda destan yazmışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün istiklal harbi başlatmasını ve zafere ulaştırılmasını sağlayan inancın bir benzeri 15 Temmuz'da tüm ülkemizde yeniden hissedilmiştir. Bilinmelidir ki, dilini, dinini, kültürünü, milletini, devletini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyel hedefidir. Bizler bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için bu bilinçle; hem ilmiyle hem gönlüyle geleceğine sahip çıkan nesiller yetiştirmeli ve bir daha bu tuzağa düşmemeliyiz. Milletimiz, şehitlerimize ve gazilerimize minnettardır. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."

Konuşmanın ardından Kurşunlu Camii İmam-Hatibi Yadigar Ceylan tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Daha sonra Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü gösterisi sergilendi.

Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbe yanlısı askerler tarafından şehit edilen koruma astsubayı Ömer Halisdemir'i canlandıran öğrenci salonun büyük beğenisini topladı ve ayakta alkışlandı.

 

Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)