15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Tarihin pek çok hayatî kırılma anı vardır ve o anlarda sergilenecek cesaret tarihin yönünü belirler; bu yön, geleceğin korkunç bir felaket yerine umut olmasını sağlar. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi ve aziz milletimizin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı şanlı zaferi de öyle bir andır.

 

            Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi; Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

 

            Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda bir devletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil ya istiklâl ya ölüm diyerek cephelere koşan imanlı ve inançlı insanları olduğunu tüm dünyaya gösteren milletimiz, 15 Temmuz gecesi tanklara, tüfeklere, helikopter ve uçaklardan atılan mermilere göğsünü siper ederek, istiklâl ve istikbâline daima sahip çıkacağını ve bayrağımızı ilelebet daha da yükseklerde dalgalandıracağını bir kez daha göstermiştir.

 

            15 Temmuz hain darbe girişimi, demokrasi tarihinde geleceğimizin teminatı yeni neslin de tanıklık ettiği bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu darbe girişiminin, ülkemizde yaşayan herkesi hem toplumsal hem de bireysel olarak farklı derecede ve farklı boyutlarda etkilediği ortadadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla milletimizin istiklâl, istikbal ve huzuruyla ilgili önlem ve tedbirleri takdire şayandır.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Karşıyaka Karşıyaka Zeki Şairoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)