15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

UNUTMADIK... UNUTTURMAYACAĞIZ...

"3-2-1...

Tam 251!
Hedefi bir, Niyeti bir, Kanları deli.
Belli ki Dünya'nın hiç görmediği bir İhanet yaşanacak, İblis'in uzaklaşmasından belli.
Önce Rüzgârımızı çaldılar, Ne Deniz'de dalga ne de Bayrakta. Sanki dondurulmuş her yer. Şimdi de Mihrabını çalacak, Mihrabını satmış Köleler.
251 Rüzgâr esecek ve birleşecek yere en yakın Semâ'da, Seçen seçmiş Onları. İşaret var şakaklarında, Hafaza Melekleri eşlik etmiş İhanet sokaklarında.
Kimi Meltem gibi yaşamış, kimi Poyraz olmuş Vatan Topraklarında! Kimi Adana'dan, kimi Nevşehir Avanos'tan, kimi Tekirdağ'ın Yağmurunda doğmuş, Kimi Niğde'nin Kar'ında...
Ahzap Rüzgârı en zirveden eser ve toplar Yeryüzü Rüzgârlarını! İşte 251 Rüzgâra "Toplanın!" Emri verildi.
Çünkü bu Vatan, İhanetin kol gezdiği yerdi. Yurdumuzda yangın, Yüreğimizde acı var.
Dalganın, Bayrağın Rüzgâra ihtiyacı var.
3-2-1...
Ay Yıldız'ın gölgesi üzerlerine düştü!
Tam 251 Rüzgâr, Kasırgaya dönüştü."         ( DURSUN ALİ ERZİNCANLI)       

      Bundan tam 7 yıl önce 15 Temmuz 2016 akşamı Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), devletin silahlarını millete doğrultmuş kendince bir darbeye yeltenmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inen vatandaşlar, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıktı, namlunun önüne durdu ve hain darbe girişimini bertaraf etti.

      15 Temmuz; Türk milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti'nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz dikenlerin bir temmuz gecesinde demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve  sinsi emellerini gerçekleştirmeye çalıştığı kalkışmayı, sokaklara dökülen genç-yaşlı, kadın-erkek, Türk milletinden milyonların bastırdığı bir destandır. 

      Üzerinden tam yedi yıl geçti. O karanlık gecenin izleri hala hafızamızda. Unutmadık, unutturmayacağız... O destanın mimarı olan 251 şehidimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Güngören Ömer Dinçer İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)