15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Asla Unutmayacağız.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA ETKİNLİKLERİ KONUŞMA METNİ

 

 

“Bu vatan, toprağın kara bağrında
Sıradağlar gibi duranlarındır;
Bir tarih boyunca, onun uğrunda
Kendini tarihe verenlerindir…”

 

Sevgili Öğrenciler

Bu vatan kolay kazanılmadı. Bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da binlerce şehit verdik. Vatanımızı düşman işgalinden kurtardık. Yeni bir devlet kurduk. Halkın olan, Cumhuriyetle yönetilen, herkesin eşit olduğu, herkesin devlet hizmetlerinden eşit faydalandığı bir devlet kurduk.

Kültürel, siyasal ve etnik farklılıklarımız olabilirdi. Ama vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, ezan sevgisi, demokrasi, özgürlük, eşitlik ortak paydamızdı. Binlerce yıldır beraber yaşıyorduk, bundan sonra da beraber yaşayacaktık.
Acı tatlı günlerimiz olmuştu, sıkıntıları birlikte göğüslemiş, sevinçleri birlikte yaşamış, acıları birlikte paylaşmıştık.

Vatanımız kutsaldı, bayrağımız, ezanımız kutsaldı. Bunları kanımız ve canımız pahasına korumamız öğretilmişti. Vatanımızı, bayrağımızı, ezanımızı canımız pahasına da olsa korumalıydık. Bunu Çanakkale’de, Sakarya’da, Kıbrıs Harekatında göstermiştik ve gerektiğinde yeniden gösterirdik. Çünkü vatan sevgisi imanımızın bir parçasıydı, biz ölürsek şehit, kalırsak gazi olurduk. Ama asla ölmezdik. Çünkü şehitler ölmezdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Akşehir 75. Yıl Öğretmen Emel Türkoğlu Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)