15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı Yayımlandı

Tarihler 15 Temmuz 2016 gecesini gösteriyordu. Ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz darbe girişimine karşı sokakları ve meydanları doldurarak üstün cesaret göstermiş, ölümü dahi göze alarak darbecileri durdurmayı, Demokrasiyi korumayı başarmışlardı.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, tarihin altın sayfaları arasında yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

Tüm bu yaşanan hadiseleri tarih bilinci ışığında gelecek nesillere ulaştırmak, yaşanan sıkıntılardan ve acılardan ders çıkarmak amacıyla TOKİ MEHMET AKİF ERSOY ORTAOKULU olarak öğrencilerimize tüm sınıf seviyelerinde olmak üzere sunumlar yapılmış.  15 Temmuza özel kısa belgesel ve video gösterimleri izletilerek öğrencilerimizin bilgilendirilmesi sağlanmıştır. Ardından Ortaokul öğrencilerimizin gönüllü katılımlarıyla birlikte Okulumuz öğrencileri 15 TEMMUZ ÇOCUK GAZETESİ ÖZEL SAYISINI yayımlayarak şehit ve gazilerimizin hatıralarını yaşatmayı amaçlamışlardır. Yayımlanan bu eser Şehit ve Gazilerimize bir nevi saygı niteliğinde bir çalışmadır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ardahan Merkez Toki Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)