14 Mart Pi Haftası Etkinlikleri

Ünlü matematik sabiti Pi sayısına özel olarak kabul edilen ve yaklaşık değeri 3,14 olduğu için  her yıl 3. ayın 14. günü olan 14 Mart tarihinde kutlanan Dünya Pi Günü kapsamında 11-15.03.2024 tarihlerinde okulumuzda Dünya Pi Günü Kutlama ve Matematik Etkinlikleri düzenlendi. 

Öğrencilerimizin matematiğe olan önyargısını yıkmak ve onlara matematiği sevdirmek için düzenlenen etkinlikte okul müdürü ve öğretmenler, öğrencilerimizin hazırladığı stantları gezerek etkinlikler hakkında bilgi aldı.

"Dünya Pi Günü" kapsamında okulumuz matematik zümresi öğretmenleri Esra ORAN, Murat ATAM ve Zeynep TOK tarafından çeşitli etkinliklerle matematiğe ve pi sayısına dikkat çekti. Pi etkinlikleri için özel afiş hazırlanarak okulumuz panolarına asıldı. Haftanın her günü yeni bir etkinlikle pi sayısına ve matematik dersine farklı bir pencere açıldı.

Etkinliğe okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağlayarak, etkinliğin amacına ulaşmasına sağlandı. Okulumuz katlarında bulunan dijital panolarda pi sayısı sunumlarıyla etkinlikler görsel şölene dönüştü.

Bu sihirli matematik sayısının ne anlama geldiği öğrencilerimiz tarafından; slayt sunumları, Pi sayısını ezberleme yarışması, Tişört boyama, Pi dinletisi, Pi atölyesi, Resfebe, haftanın sorusu gibi etkinliklerle katılımcılara anlatıldı. Matematiğe karşı olumlu tutum geliştirmeyi amaçlayan etkinlikler öğrencilerin keyifli vakit geçirmesini sağladı.

Etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen Esra ORAN, Murat ATAM ve Zeynep TOK’a teşekkür eder, çalışmalarının devamını dileriz.

1. gün etkinlikleri kapsamında öğrencilerimiz bütün sınıflarda pi ile ilgili sunum yaptılar ve günün sorusu panoya asıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Gürsu Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)