13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü

Okulumuzda 13 Ekim Çarşamba günü Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerle kutlanmıştır.

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun onayı ile, afet riskine karşı önlem almaları konusunda, toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla her 13 Ekim, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü olarak kararlaştırılmıştır.  Tüm dünya ülkeleri ile beraber ülkemiz de sel, heyelan, çığ gibi doğal tehlikeler ile karşı karşıyadır. Öte yandan günümüzde sadece doğal tehlike kaynakları değil, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikeler de ekonomik yapı, çevre, insan hayatı ve mal-mülk açısından çok geniş boyutta zararlara yol açabilmektedir.                                                                                           

 

 

Tehlikelerden uzakta yaşamak, kendimiz ve sevdiklerimize güvenli yaşam ve çalışma çevreleri oluşturmak için afetler yaşanmadan önce farklı tehlikelere karşı önlem alarak hazırlanmamız gerekir.

 

Afetlerle birlikte nasıl yaşayabiliriz?

 

Doğal tehlikelerin ülkemizin bir gerçeği olduğu bilinci ile önceden hazırlanarak, afet ve acil durumlarda bilinçli, eğitimli ve planlı hareket etmeliyiz.

 

•   Afetler konusunda BİLGİ SAHİBİ OLARAK, 

•   Afetlere karşı ÖNLEM ALARAK, 

•   Afetlere karşı BİREYSEL  VE KURUMSAL HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLAYARAK,

•   GÜVENLİ YAŞAM KÜLTÜRÜ'nü hayatımızın tüm alanlarına taşıyarak tehlikelerin yaratacağı zararları en aza indirebiliriz.  

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Iğdır Tuzluca Cumhuriyet Yatılı Bölge Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)