12 Mart´ta Barbaros Birinci

 Mehmet Akif Ersoy şiirlerini güzel okuma yarışmasında okulumuz 11/A sınıfı öğrencilerinden Esra Acar ilçe birincisi oldu. 

 

 Mehmet Akif Ersoy şiirlerini güzel okuma yarışmasında okulumuz 11/A sınıfı öğrencilerinden Esra Acar ilçe birincisi oldu. Başarısından dolayı Bağcılar Milli Eğitim Müdürlüğünce altınla ödüllendirildi.  12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 94. yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programında şiirini okuyan Acar, hem şiirini okudu hem de  Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Gültürk´ten ödülünü aldı. Törende okul müdürümüz Aziz Erdoğan´ın günün anlam ve önemini anlatan yazısını beğeninize sunuyor, başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve onları yetiştiren öğretmen ve velilerimizi kutluyoruz.

 

                       12 MART İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ

“İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF”

Bugün İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 94.yıldönümü…94 yıl önce İstiklal Savaşının elemli, çetin ve buhranlı günlerindeyiz. İzmir gitmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş; Anadolu yasta, Anadolu yoksul, Anadolu endişeli… Zira Ankara’dan düşmanın top sesleri duyuluyor.  Anadolu en karanlık günlerini yaşamakta…

Böyle bir ortamda umudunu asla yitirmeyen, bu millete sonsuz güvenen insanlar var. Bunlardan biri de istiklal aşığı Mehmet Akif… “Doğduğumdan beridir aşığım istiklale./ Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale.”  diyerek tarih boyunca özgürlüğünden ödün vermeyen Türk milletinin sesi olmuştur.

Akif, Anadolu insanının düşmana göğsünü siper edeceğine inanıyor, millete güveniyor,  “Korkma!” diye haykırıyor. O da biliyor bu aziz milletin kodlarında korku yok, bu millet kanayan bir yara görünce Alparslan olur, çiğnenen bir toprak görünce Selahattin Eyyubi olur, bayrağa uzanan el görününce Ulubatlı Hasan, kaybolan bir vatan görünce Mustafa Kemal olur. Tarihe destan, korkusuz aslan olur.

Akif ümidin kaynağıdır. Onun eserlerinde korku ve ümitsizliğe yer yoktur. Her şiirinde ümit aşılayan Akif, Kurtuluş Savaşının en hararetli günlerinde İstiklalimizin marşını yazmıştır. O, sarsılmaz iman, bükülmez bilek, inleyen bir yürek sahibidir. O milletine esareti de ümitsizliği yakıştırmaz. Bu millet mesajı tam ve doğru algıladı ve öyle de oldu. Akif’in sesine ses verdi.

 Milletimiz, azmi ve özgürlük aşkıyla ezelden beridir hür yaşadığını ve ebediyen hür yaşayacağını yedi düvele gösterdi.  Medeniyeti yüzlerindeki vahşeti örtmek için bir maske gibi kullanan dönemin süper güçlerine en güzel cevabı çelikleşmiş iradesi ve iman dolu göğsüyle ordumuz vermiştir.  Akif de bu inanç ve güvenle İstiklal Marşımızı kahraman ordumuza ithaf etmiştir. Ama biz biliyorduk ki savaş meydanlarında kazanılan zaferler diğer alanlardaki çalışmalarla taçlandırılmadıkça eksik kalacaktır. Bu hususta bizlere, özellikle siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Tarihten aldığınız güçle yarınların güçlü Türkiye’sinin mimarı sizler olacaksınız. Sizler birliğimizin ve dirliğimizin birer sembolüsünüz.

Mehmet Akif  sadece İstiklal marşının yazarı değildir. O milli mücadeleyi kürsü kürsü anlatan, halkı Milli Mücadeleye topyekûn destek vermeye davet eden sestir. O bize doğru sözlü olmayı, ahde vefa göstermeyi, sözünde durmayı öğreten en güzel karakter abidesidir.

Mehmet Akif bir ufuk insanıydı ve gerçek bir vatanperverdir. İstiklal Marşı için verilen 500 liralık ödülü ihtiyacı olmasına rağmen kabul etmemiş; bu parayı kimsesiz çocuklara ve kadınlara meslek öğreten bir hayır vakfına ve şehit ailelerine bağışlayan kadirşinastır.

Sevgili gençler! Bütün bu anlattıklarımı mutlaka daha önceden de duymuş ya da okumuşunuzdur, bunlar birçoğunuzun ruhunda derin akisler uyandırmıştır. Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayanlar şanlı ceddimiz, bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en iyi şekilde korumalıyız. Unutmayınız ki omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, inanç ister, fedakârlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak için çok çalışmalıyız. Sözlerimi Akif’in ebedi istirahatgahına gitmeden birkaç gün önce bir gazeteciye ifade ettiği şu sözle bitirmek istiyorum:

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.”

Akif’imize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz ruhu şad, mekânı cennet olsun.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Bağcılar Barbaros Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)