12 Mart ve 18 Mart Törenlerimiz

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda törenler düzenlendi. 

Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesiyle "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nün 101.yıl dönümü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Tarihin en ihtişamlı direniş destanı olan Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünü büyük bir onur, övünç ve heyecanla kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, dirayet ve cesaretle dünyaya meydan okuduğu kutlu yer Çanakkale; vatanımızın ve milletimizin kurtuluşu için canlarını feda eden isimsiz kahramanların bizlere mukaddes emanetidir. Bu muazzam zaferin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize Cenab-ı Hakk'tan rahmet diliyor; saygıyla, minnetle anıyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adıyaman Merkez Toki Akşemseddin Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)