12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı

İstiklal Marşı, Türk dilinin en güzel örneklerinden biridir tefekkürdür, ruhtur, heyecandır, şanlı mazimizdir. Kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimizdir. Her an dirildiğimiz yeni bir soluktur İstiklal Marşı'mız.  Bu yüzdendir ki Mehmet Akif ERSOY, İstiklal Marşı'nı "Kahraman Türk ordusuna" ithaf etti ve "Safahat" adlı kitabına almadı.

Kalemi olmadığı için ilk satırı tırnaklarıyla Taceddin dergâhının duvarına kazıyan Mehmet Akif hasta yatağında şu sözleri dile getirmiştir. ''O günler ne samimi ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanın bir ifadesidir. Bin bir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halas dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu bende yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O milletin malıdır. Benim, millete karşı en kıymetli hediyem budur.       

Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız altında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 100. Yılı kutlu olsun                         "Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın."

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Rize Merkez Rize Merkez Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)