12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programını Okulumuz Hazırladı.

Programa; Gaziemir Kaymakamı Kudret KURNAZ, Hava Teknik Okullar Komutanı Tuğgeneral İbrahim GALİP, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ogün DERSE, İlçe Daire ve Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütleri, Şube Müdürlerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.Program, bitiminde uzun süre beğenilerek alkışlandı.

            Program, İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Kaymakamımız Kudret KURNAZ günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti. Konuşmasında bize böyle anlamlı günü hediye eden Mehmet Akif ERSOY'u minnet ve saygıyla anarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Konuşmanın ardından Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan Mehmet Akif ERSOY'un hayatının anlatıldığı belgesel sunumu yapıldı. İstiklal Marşını Ezbere Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

            Atatürk Ortaokulu öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı sırasıyla; Mehmet Akif Adlı Eser, Dönemin değerlendirilmesi,Cenk Şarkısı Şiiri, Çanakkale Şehitlerine şiiririn okunması, Çanakkale türküsü, Korkma Şiiri, Zulmü Alkışlayamam, Bülbül Şiiri, Ordunun duası Şiiri, Nihavent marşı Yılmam Ölümden, marşın Yazılma Anları, 12 mart Şarkısı ilgiyle izlendi.Ardından 41 Okul 41 satır videosunun izlenmesiyle program sona erdi.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Gaziemir Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)