12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Programı

İstiklal Marşı milletimiz açısından önemi oldukça büyük bir marştır. Her milletin kendi bağımsızlığının sembolü ve marşı bulunmaktadır. Bizim milletimiz için ise bağımsızlığın sembolü olarak İstiklal Marşı kabul edilmiştir. İstiklal Marşı'nın en önemli özelliği Kurtuluş Savaşının unutulmaz izlerini ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhlarını taşıyor olmasıdır.

İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış önemli bir sanat eseridir. Mehmet Akif Ersoy bu şiiri özenle yazarak Türk milletine armağan etmiştir. Marşı okuduğumuz zaman şehitlerimizin, vatanımızın önemi, savaştaki mücadeleler aklımıza gelmektedir. Marşın her satırında bizlere atalarımızın bu topraklarda bizler için nasıl mücadele verdiğini ve vatanımıza sahip çıkmamız gerektiğini vurgulanmaktadır.

Bu vesile ile okulumuz konferans salonunda öğretmenlerimizden Rukiye Çevik,Serdar Özkahraman, Gülden Çolak ve Hilal Özkahraman'ın rehberliğinde öğrencilerimiz İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yılını kutlarken İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u da andılar. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Güzelbahçe Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)