12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü Kutlandı

Okulumuz Kültür Edebiyat Kulübü ve Kütüphanecilik Kulübü öğrencileri tarafından İstiklâl Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 103. Yıldönümünü kutlamak ve MehmetAkif Ersoy’u anmak için okulumuz konferans salonunda program düzenlendi. 

Programda: Büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin manevi huzurunda, bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'mız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Salim ESER tarafından yapıldı. Yapılan konuşmada, vatanın kutsal olduğu ve vatan toprağının kutsallığını hiçbir sözün milli şairimiz
Mehmet Akif kadar güzel dile getiremediği, Akif’in her şeyden önce bir inanç adamı olduğu, Türk milleti önünde milli şairimizin önemli bir yerinin bulunduğu, Mehmet Akif Ersoy adının “Türk milleti için vatan, millet, bayrak, özgürlük ve bağımsızlık kavramlarının karşılığı ve İstiklâl Marşı’nın, bütün Anadolu’yu harmanlamış ve bu toprakları vatan kabul etmiş bir milletin özü olduğu vurgulandı.

Program, öğrencilerin şiirlerini okumasının ardından “İstiklâl Marşı”  adlı belgeselin öğrencilere izlettirilmesiyle devam etti. Daha sonra, okulumuz 9/B sınıfı öğrencilerince hazırlanan “İstiklal Marşı” adlı oratoryo sergilendi.

 

Programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen Kültür Edebiyat ve Kütüphanecilik Sosyal Kulübü öğrencileri ile kulüp danışman öğretmenlerimize ve okul idarecilerimize teşekkür ediyoruz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzurum Oltu Oltu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)