12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü İl Programı Gerçekleştirildi

"İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı" 12 Mart 2024 Salı günü saat 10.30'da Karabük 100. Yıl Kültür Merkezi'nde  gerçekleştirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün  koordinasyonu ile okulumuz  tarafından hazırlanan programa Valimiz Sayın Mustafa YAVUZ, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray KESKİN, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher BERKER, Baro Başkanı Av. Emrah KÖKLÜ, İl Jandarma Konutan Vekili Ercan ÖZKAN, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan KÖSE, İl Millî Eğitim Müdürümüz Nevzat AKBAŞ, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

 

Tören öncesine "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma" temalı Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Kerim ÖZDEMİR kendi kütüphanesinde bulunan Mehmet Akif Ersoy'la ilgili kitap sergisini gezen Valimiz Sayın Mustafa YAVUZ öğretmenimiz Kerim ÖZDEMİR'e çalışmalarında başarılar dileyerek teşekkür etti.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ve Karabük Tarih Öğretmenimiz  Emine Kaya DERELİ tarafından günün anlam ve önemini belirtir konuşma yapmasıyla program başladı.

 

Ardından öğrencilerimiz tarafından oynanan "Milletin Sesi Mehmet Akif" adlı oratorya gösterisi ile devam eden program ; İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün  düzenlediği İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından İstiklal Marşımızın on kıtasının okunmasının ardından İstiklal Marşı'nın Kabulünün 103. Yıldönümü ve İstiklâl Şairi Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Valimiz Sayın Mustafa YAVUZ tarafından verilmesi ile son buldu. 

 

Programda görev alan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Karabük Merkez 75. Yıl Karabük Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)