12 Mart İstiklal Marşının Kabulü

Türk milletinin ezelden ebede giden yolculuğunu, ruh derinliğini, gönül yüceliğini, manevi değerlerini, milli kimliğini ve vatan sevgisini en mükemmel şekilde anlatan eser: İSTİKLAL MARŞIMIZ..

"23 Nisan 1920 günü Meclis açılmış. İstiklal harbi başlamış. Ordularımız, Anadolu’yu işgal edenlerle savaşıyor. Yunan ordusu Ankara yakınlarına kadar ilerlemiş. Meclis bu ortamda, yeni kurulan Türk Devleti için bir İstiklal Marşı hazırlatmak istiyor. 1920 yılı sonlarında bu amaçla bir şiir yarışması açılıyor. Katılımcılara 6 ay süre veriliyor. İstiklal Marşı yarışmasına bu süre içerisinde tam 724 şiir gönderiliyor.Müsabaka sonuçlanıyor. Mehmet Akif Bey´in şiiri Meclis kürsüsünden Maarif Vekili Hamdullah Suphi Bey tarafından büyük bir coşkuyla okunuyor. Büyük tezahürat ve alkışlar arasında ve oybirliği ile İstiklal Marşı olarak kabul ediliyor. Tarih 12 Mart 1921.
İstiklal Marşı şiiri kabul edildikten hemen sonra, kürsüden bir kez daha okunuyor ve bütün milletvekilleri bu kez ayakta dinliyor. Meclis yetkilileri birkaç gün sonra Mehmet Akif Bey’ e 500 liralık para ödülünü vermeye geliyorlar. Mehmet Akif Bey ödülü almayı reddediyor ve hastanede yatmakta olan gazilerimize bağışlıyor."

Sınıf öğretmenimiz Hatice GÜLER yönetiminde hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü programından görüntüler..

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Karapınar Gazi Mustafa Kemal İlkokulu

Kaynak:https://karapinargmkilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/12-mart-istiklal-marsinin-kabulu_1750438.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)