12 Mart İstiklal Marşı'nın 99. Kabul Yıl Dönümü

İSTİKLÂL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 99.KABUL YIL DÖNÜMÜ

12 Mart 2020,bu gün milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı'mızın TBMM tarafından kabulünün 99. yıldönümüdür. İstiklal Marşı, sadece bir marş değil Hürriyet sembolü; yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun destanıdır. İstiklal Marşı; Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milletinin verdiği bağımsızlık mücadelesinin ve bu milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünün, bir temsilidir.

Bu sebeple 12 Mart 2020 Perşembe günü İstiklal Marşı'nın 99. kabul yıl dönümünü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif ERSOY'u anmak için okulumuzda bir tören düzenlendi.

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni İbrahim ÖZGÜN, Matematik Öğretmeni Yasemin GÖKKAYA, Elektrik-Elektronik Öğretmeni Fatih AKBAŞ, Elektrik-Elektronik Öğretmeni Birol ÖZFİDAN'ın hazırlamış oldukları tören, okulumuz konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini dile getiren konuşmasını Elektronik Öğretmeni Fatih AKBAŞ yaptı.  Şiir, sunu ve videolarla devam eden programımız   "ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN." dilekleriyle sona erdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Kartepe Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)