12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulünün 94. Yıldönümünü Muhteşem Bir Programla Kutladık. .

Bugün Okulumuzda Milli Şairimiz Mehmet AKİF ERSOY´un Yazdığı İstiklal Marşımızın Kabulünün 94.Yıldönümünü Muhteşem Bir Programla Kutladık..Emeği Geçenlerden Allah Razı Olsun.

Programda Açılış Konuşmasını Yapan Okul Müdürümüz Sayın Murat ÖNDER,Şu İfadelerde Bulundu:

Değerli Misafirlerimiz

İstiklal Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı nedeniyle sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz mutluluğu öncelikle ifade etmek isterim.

Bayrağımız ve onun hürriyetini ebedileştiren istiklal marşımız, milletimizin ruhunu, tarihini ve ideallerini aksettiren ölmez değerleridir.

İstiklal marşını anlayabilmek için, MEHMET AKİF'İ iyi bilmek, onun bütün yönleriyle şahsında topladığı, "milli mücadele ruhunu" yakından tanımak, bu ruhu, hakkı ile hissetmek gerekir.

İstiklal Savaşı, Türk milletinin ölüm kalım savaşıdır. Böyle dönemlerde milletler kendilerini yaşatan temel kıymetlerin farkına varırlar. Vatan, millet, hürriyet ve istiklal gibi kavramların önemi, barış döneminde pek anlaşılmaz fakat bir milleti yok olma tehlikesi ile baş başa bırakan savaş, onların ne kadar önemli olduğunu anlamamızı sağlar. Bu değerler, o kadar önemlidir ki, onlar olmadan yaşamak mümkün değildir. Bundan dolayı milletler, bu değerler uğruna ölümü bile göze alırlar. Bu değerler uğruna, binlerce insan şehit ve gazi olduğu için kutsal bir anlam kazanırlar.

Sevgili Gençler! Geçmişte yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize, bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de, gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şeklinde taşımalıyız. Unutmayınız ki, omuzlarınızda geleceğin sorumluluğu vardır.

Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakârlık ister. Bizden sonra nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak ve geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için, çok çalışmalıyız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Amasya Gümüşhacıköy Kızılca Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)